Dailes teātrī maijā - četras pirmizrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

1.martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā, kad gaidāmas arī četru jauniestudējumu pirmizrādes – «Mežonīgā pilsēta» Lielajā zālē, «Tas īstais, tā īstā» Mazajā zālē, kā arī «Mana lēdija Nikotīna» un «Neprātīgā Zelda» Kamerzālē, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

11. maijā Lielajā zālē notiks Džima Tompsona kriminālmelodrāmas «Mežonīgā pilsēta» pirmizrāde. Režisora Gata Šmita veidotajā jauniestudējumā spēlēs Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Pēteris Gaudiņš, Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks, Valdis Liepiņš, Kristīne Nevarauska, Lauris Dzelzītis, Sarmīte Rubule, Ērika Eglija, Kristaps Rasims un Mārtiņš Počs.

...Nav skaidrs, vai Bags Makena ir spītīgs karstgalvis, vai arī viņu vienkārši vajā neveiksmes. Viņš ir bijis gan policists, gan mīlnieks, gan cietumnieks. Viņa kontā ir ievainots ģenerālis, piekauta līgava un nošauts pārinieks. Meklēdams gaišāku dzīves ceļu, viņš iemaldās kādā pilsētiņā un uzreiz iekuļas nopietnās nepatikšanās. Bags Makena nav īpaši attapīgs, bet viņš skaidri zina, ka draudīgākais vēl tikai sekos. Turklāt situāciju sarežģī tas, ka

viņa sirdī ir uzplaukušas nevaldāmas mīlas jūtas pret vietējā šerifa līgavu.

16.maijā pirmizrāde gaidāma Mazajā zālē – Toma Stoparda psiholoģisko drāmu «Tas īstais, tā īstā» iestudēs Mihails Gruzdovs. Britu dramaturgs Toms Stopards skatītājiem ir pazīstams ar savām vārdu spēlēm un intelektuālajiem rēbusiem, kuros ilūzija un realitāte ir nesaraujami saistītas. Lugas personāžu ironiskajās, asprātīgi paviršajās sarunās – it kā starp citu, it kā ne par ko – risinās cilvēku likteņi. Svarīgs allaž ir zemteksts, tas pavēsta daudz vairāk nekā vārdi.

Par šo lugu («The Real Thing», 1982) – reizē detektīvu, melodrāmu un intelektuālu līdzību –

Londonas kritiķi autoram piešķīruši balvu kā gada labākajai lugai.

Iestudējumā lomas atveidos Vita Vārpiņa, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, Inita Dzelme, Dainis Grūbe un Artūrs Dīcis.

Kamerzālē režisore Laura Groza iestudēs izrādi «Mana lēdija Nikotīna» – pēc Džeimsa Metjū Berija stāstiem veidoto Evitas Mamajas dramatizējumu. Skotu rakstnieks un dramaturgs Dž.M.Berijs visas pasaules lasītājiem pazīstams galvenokārt kā skaistās pasakas «Pīters Pens» autors, savukārt «Mana lēdija Nikotīna» atklāj skatītājiem Berija humorista talantu.

...Kāds angļu džentlmenis ir sadomājis izbeigt savas bezrūpīgās vecpuiša gaitas un iestūrēt godājamajā laulības ostā.

Taču lēdija, kurā viņš ir iemīlējies, izvirza viņam striktu nosacījumu: vai nu viņa, vai džentlmeņa iemīļotā pīpe.

Džentlmeņa šaubas attālina kāzas par sešiem mēnešiem, kuru laikā viņš gremdējas atmiņās par saviem draugiem pīpmaņiem un vecpuišu dzīves piedzīvojumiem.

Jauniestudējuma pirmizrāde gaidāma 10. maijā, tajā spēlēs Lauris Subatnieks, Intars Rešetins, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, Ivars Auziņš, Dainis Gaidelis un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Radošo meklējumu cikla «Brīva skatuve» ietvaros Dž.Dž.Džilindžers kopā ar aktieriem Dārtu Daneviču un Daini Grūbi iestudēs izrādi «Neprātīgā Zelda». Frensiss Skots un Zelda Ficdžeraldi ir visai bohēmisks pāris – plaši pazīstams ar savu vērienīgo dzīves stilu un izpriecām. Bet skaistajai dzīvei ir arī otra puse. Tajā draud ārprāts un psihiskā slimība, kas nenovēršami saēd prātu un personību. Dzīves neprātīgā puse. Kurš var izmērīt, cik daudz cilvēks var izturēt? Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 24. maijā.

Dailes teātris turpina piedāvāt arī ikmēneša izrādes par īpašām cenām – 4. maijā uz izrādi «Noslēpumainā zvaigzne» un 24. maijā uz izrādi «Cīrulīši» Mazajā zālē visu biļešu cena būs 3 un 4 lati.

1.martā Dailes teātrī būs Izdevīgā diena, kad uz izrādēm «Gūsteknis pilī», «Zagļi», «Ābels un Olga», «Trilleris», «Dullais» un «Vīrietis Smiļģis» martā varēs iegādāties biļetes ar 50% atlaidi.

Biļetes nopērkamas visās «Biļešu Paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv. Atlaides nesummējas! Naktīs uz 1. un 2. martu atlaižu Nakts kasē nebūs.

Ar biļetēm uz visām Mazās un Kamerzāles izrādēm, kas pirktas, sākot ar 1. martu, biļetes uz izrādēm «Mežonīgā pilsēta» varēs iegādāties ar 30% atlaidi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu