Uz ekrāniem «7 dienas un naktis ar Merilinu Monro»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt muzikālo drāmu «7 dienas un naktis ar Merilinu Monro" ("My Week With Marilyn"), kas ir atklāts, sirsnīgs un satriecošs stāsts par kinodīvas Merilinas Monro dzīvi.

Filma nominēta trim «Golden Globe» kategorijām, «Labākā aktrise» un «Labākais mūzikls». Aktrisei Mišelai Viljamsai (Michelle Williams), kas iemiesojusies leģendāras blondās kinozvaigznes tēlā, daudzi prognozē šā gada «Oskara» balvu.

Uz reāliem notikumiem balstīts stāsts aizved skatītājus 1956.gada vasarā. Merilina Monro ierodas Anglijā filmēties kinofilmā «Princis un dejotāja» («The Prince and the Showgirl»). Holivudas slavenība atbrauc uz Angliju ne tikai strādāt, bet arī baudīt medusmēnesi ar savu jauno vīru, scenāristu Artūru Milleru (Arthur Miller). Kad tas aizlido uz Ameriku, režisors un aktieris Lourenss Olivjē (Laurence Olivier) uztic rūpes par garlaikojošos slavenību jaunajam asistentam Kolinam Klārkam (Colin Clark). Puisis pavada ar Holivudas zvaigzni veselu nedēļu - viņi kopā apskata skaistākās vietas Anglijā un kopā izklaidējas pēc darba... Merilinai, nogurušai no Holivudas burzmas un rutīnas, iepazīšanās ar Kolinu ir kā svaiga gaisa malks. Bet jaunietim - neciešams kārdinājums. Negaidīta sastapšanās ar pasaulē slavenāko sievieti, kuru viņš ierauga savādāku - spēcīgu un tajā pašā laikā neaizsargātu, izslāpušu pēc patiesām emocijām un nogurušu no zvaigznes lomas. Bet kā var pretoties sievietei, pie kuras kājām ir visa pasaule?

Foto: REUTERS/ScanPix

Filmā leģendāro Holivudas slavenību spēlē Mišela Viljamsa («Blue Valentine»), kuras līdzība ar Merilinu Monro ir vienkārši pārsteidzoša. Bet sākotnēji šo lomu gribēja piedāvāt citai Holivudas blondīnei – Skārletai Johansonei (Scarlett Johansson), un tikai pateicoties milzīgai apņēmībai iemiesoties traģiskā likteņa aktrisē, Mišela saņēma šo iespēju, par kuru tik ļoti sapņoja.

«Es jūtos tā, it kā mēs būtu dvīņumāsas, izšķirtas dzimšanas brīdī.

Jā, mūsu stāstus atdala daži gadu desmiti, bet es jūtos tā, it kā manī būtu daļiņa no Merilinas,» vēl filmēšanas laikā sacīja Viljamsa.

Filmā tēlo daudzas šā gada spilgtākās zvaigznes. Pieaugušā Harija Potera «draudzene» Emma Vatsone (Emma Watson), leģendārā «Oskara» balvas laureāte Džūdija Denča (Judi Dench), četras reizes «Oskaram» nominētais Kenets Brans (Kenneth Branagh) un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu