Projekta «TESTS» ietvaros top izrāde «Cilvēks šinelī»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

Nacionālā teātra un nevalstiskā teātra «Dirty Deal Teatro» sadarbības projekta «TESTS» ietvaros top izrāde «Cilvēks šinelī» Jurija Djakonova režijā, kas tiek veidota pēc Nikolaja Gogoļa stāsta «Šinelis» motīviem. Pirmizrāde gaidāma 4. martā, un izrāde tiks spēlēta «Dirty Deal Teatro» telpās Spīķeros, informē Aija Murāne.

«Cilvēks šinelī» būs jau trešā izrāde projekta «TESTS» ietvaros. Pagājušā gada maijā pirmizrādi piedzīvoja Valtera Sīļa «Visi mani prezidenti», bet novembrī – Vladislava Nastavševa «Dzin».

Izrādes «Cilvēks šinelī» radošo komandu veido režisors Jurijs Djakonovs, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, kā arī aktieri Maija Doveika, Ivars Kļavinskis, Kārlis Krūmiņš un Jurģis Spulenieks.

Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

Režisors Jurijs Djakonovs par izrādi saka, ka tā ir «par maza cilvēka mazu pasauli.

Viņa laime ir tajā, ka nekas šajā dzīvē nemainās, ir stabils un pazīstams.

Nožēlojams darbs, vientulība, aukstums, maza istabiņa - pie visa cilvēks var pierast un dzīvot harmonijā. Taču brīdī, kad dzīve piespiež Bašmačkinu uzšūt jaunu šineli, viss mainās... Viņam tagad pieder kas patiešām vērtīgs un svarīgs! Šķiet, tas mainījis pasauli apkārt un parādīs, kas ir īsta laime! Bet ja nu ar šineli notiek kas briesmīgs? To ir bail pat iedomāties. Katram taču vajadzīgs kas svēts un neaizskarams.»

Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

Režisors Jurijs Djakonovs sevi jau ir pieteicis gan kā režisors, gan kā aktieris. Teātrī «Dirty Deal Teatro» skatāma viņa izrāde «Mīļākie - akts», viņš arī rudenī piedalījies teātra festivālā «Homo Novus» iestudējot izrādi «Genesis XP». Djakonovs daudz piedalās arī citu režisoru izrādēs kā aktieris, piemēram, Vladislava Nastavševa izrādēs «Mitjas mīlestība» un «Puiši smaržo pēc apelsīniem» (Dirty Deal Teatro), Elmāra Seņkova izrādēs «Bikts» (Dirty Deal Teatro) un «Izrāde «Gals»» (Latvijas Nacionālais teātris), kā arī citur.

Pirmizrāde būs 4. martā plkst. 19, nākamā izrāde - 6. martā teātrī «Dirty Deal Teatro» (Maskavas iela 12, k-2).

Biļetes cena - Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3).

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu