Oasis: Ķīna aizliegusi mums spēlēt Tibetas dēļ (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokgrupa "Oasis" uzskata, ka Ķīnas varas pārstāvji aizlieguši viņiem uzstāties Ķīnā, jo pirms 12 gadiem grupas ģitārists Noels Galahers piedalījās labdarības koncertā par brīvu Tibetu.

Galaheru brāļi pavēstījuši, ka Ķīnas varas pārstāvji negaidīti likuši koncertu organizatoriem atcelt divas grupas uzstāšanās - 3.aprīlī Pekinā un 5.aprīlī Šanhajā, kurām vajadzēja kļūt par "Oasis" debiju Ķīnā.

"Mūs pārsteidz Ķīnas lēmumu maiņa attiecībā uz grupu, liekot atcelt koncertus," vēsta paziņojums grupas mājas lapā.

Noela Galahera izrādītais atbalsts Tibetas neatkarībai notika 1997.gadā, kad mūziķis uzstājās ar piecām grupas dziesmām Ņujorkas koncertā "Tibetan Freedom Concert".

"Ķīnas Kultūras ministrijas amatpersonas tikai nesen atklāja, ka Noels Galahers piedalījās labdarības koncertā par brīvu Tibetu, un tagad uzskata, ka grupa nedrīkst uzstāties," norādīja grupas dalībnieki.

Nav skaidrs, kā amatpersonām tas kļuvis zināms, taču populārā koncerta videoieraksts ir ievietots videofailu vietnē "YouTube", kur Noels Galahers redzams viens pats izpildām grupas hītu "Wonderwall" uz milzu tibetiešu karoga, kas Ķīnā ir aizliegts.

Ķīnas Kultūras ministrijas pārstāve atteicās sniegt komentārus ziņu aģentūrai APF, savukārt Ārlietu ministrijas amatpersonas, atsaucoties uz grupas paziņojumu viņu mājaslapā, noliedza, ka Tibetas atbalstīšana ir aizlieguma iemesls. Ķīnas koncertu organizētāju pārstāvis atbildēja, ka uzstāšanās nācās atcelt ekonomiskās krīzes dēļ, nevis Ķīnas valdības rīkojuma dēļ.

Tomēr grupas dalībnieki ir paziņojusi, ka sestdien viņiem kļuvis zināms, ka valdība ir izdevusi rīkojumu pārtraukt biļešu tirdzniecību, atdodot naudu tiem, kas biļetes jau iegādājušies. Ir anulēta arī grupas uzstāšanās licence.

Tā kā grupa ir vairāk pazīstama ar lieliem skandāliem, nevis politiskiem aktiem, šķiet neticami, ka brāļi Galaheri varētu kļūt par kādas valsts ienaidnieku. Noels Galahers ir pat kritizējis grupas "Radiohead" līderi Tomu Jorku par mūzikas izmantošanu sociālo problēmu izcelšanai.

Kādā intervijā britu mūzikas laikrakstā "NME" viņš ir arī ieteicis īru rokgrupas "U2" dziedātājam Bono, kas sevišķi pazīstams ar savām labdarības aktivitātēm, labāk spēlēt dziesmu "One" un paklusēt par Āfriku.

Citi Āzijas koncerti, tostarp arī koncerts Honkongā 7.aprīlī, noritēs, kā plānots.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu