«Viss par mīlestību» - stāsts par trauslo robežu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

Trešdien, 8. februārī, plkst. 19 radošā apvienība «Nomadi» ziemas aukstumu aicina pārdzīvot ar mūziku, mīlestību un šaušanu «Viss par mīlestību» viesizrādēs «Dirty Deal Teatro», informē teātra pārstāvji.

Izrāde sākas ar romantisku mīlestību divu mūsdienu jauniešu vidū, kurus vieno kopīga radošā aizraušanās – muzicēšana. Viņš - krievu tautības Romeo - ir iemīlējies latviešu meitenē Džuljetā, tomēr mīlestības šķērslis ir abu tautību savstarpējās attiecības. Izrādes «Viss par mīlestību» ir stāsts par trauslo robežu, kas šķir mīlestību no naida, stāsts par spēku, uz ko iedvesmo jūtas.

Izrāde «Viss par mīlestību» savu pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada rudenī un īpašu skatītāju atzinību guva ar atraktīvo izrādes otro daļu, kas ikreiz ir unikāls un neatkārtojams hepenings. Izrādes mērķis ir pētīt to, cik viegli cilvēki pakļauj savas domas un emocijas ārējai manipulācijai, cik vienkārši un ātri ir iespējams pārvērst mīlestību naidā.

Silvija Radzobe par izrādi portālā Kroders.lv: «Viņš – sirsnīgs, harmonisks, kautrīgi atklāts, drusku bērnišķīgs, ļoti dabisks. Viņa – vairāk pieredzējusi, racionālāka, nedaudz skeptiska, ilgi ar interesi, bet neticību vēro Sergeja no Purvciema (tā nosaukts Ginta Andžāna varonis) it kā netieši, bet grūti pārprotamās sev adresētās jūtas, līdz notic. Un – «pārvēršas» Džuljetā.

Tas, ka aktieri tikai tad pārmiesojas Šekspīra varoņos, kad noticējuši sev vai partnerim, viņu skatuviskajai eksistencei piešķir svaigu patiesīgumu,

iznīdē melus, kas teātrī bieži vērojami, kad aktieri seko tikai tekstam, nevis tēlu reālo jūtu īstenībai.»

Izrādes radošā komanda: režisors Mārtiņš Eihe, dramaturģe un režisore Krista Burāne, mūzikas autors Edgars Rubenis, kostīmu māksliniece Inga Siliņa.

Spēlē: Inese Pudža (Džuljeta), Ginta Andžāns (Romeo), Aigars Apinis (Aukle, mācītājs un koris) un Edgars Rubenis.

Biļetes iepriekšpārdošanā skolēniem, studentiem un pensionāriem, ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem – Ls 3, pārējiem - Ls 5.

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu