Notiks trešie dramaturgu lasījumi «10 minūtes slavas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Nevalstiskajā teātrī «Dirty Deal Teatro» 1.februārī plkst. 19 norisināsies jau trešie lasījumi Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla «10 minūtes slavas» ietvaros. Ar sevi klausītājus iepazīstinās četri jauni un talantīgi autori, informē Tince Tameniece, projekta koordinatore.

«10 minūtes slavas» ir lugu lasījumu cikls, kura mērķis ir iepazīstināt teātra skatītājus ar Latvijas jaunajiem dramaturgiem. Lugu lasījumi notiek katra mēneša pirmajā trešdienā «Dirty Deal Teatro». Katru mēnesi četri jaunie autori iepazīstina plašāku publiku ar sevi un savu topošo lugu, dalās iespaidos ar klausītājiem un viens ar otru, kā arī cīnās par naudas balvu. Tās ieguvēju ik reizi nosaka publika, veicot balsojumu. Pagājušā mēneša lasījumos par klausītāju favorītu kļuva Rūdolfs Mings. Mings kopā ar pārējiem ikmēneša lasījumu uzvarētājiem piedalīsies cikla noslēguma lasījumos jūnijā. Noslēguma lasījumos tiks izvēlēts viens dramaturgs, kura darbu nākamajā sezonā iestudēs «Dirty Deal Teatro».

Lasījumu cikla mērķis ir atgriezeniskās saiknes veidošana starp mākslas darba uztvērēju un autoru. Piedalīšanās šādos lugu lasījumos ir vērtīga pieredze jaunajiem dramaturgiem - tā viņiem ir

iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai.

Tāpat tas ir interesanti klausītājiem - ar savu viedokli viņi piedalās jaunas lugas tapšanā. Lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu arī kāda dramaturga un režisora savstarpējai sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai turpmāk strādātu pie jauniem projektiem.

Dirty Deal Teatro

Projekts norisinās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu