«Rīgas Biržā» šogad Faberžē un krievu avangards

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mākslas muzejs «Rīgas Birža» šogad apmeklētājiem piedāvās vairākus jaunumus, tostarp divas lielas izstādes – Faberžē dzimtas dārgumu kolekcijas un krievu avangarda mākslinieku darbus, pastāstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Ārzemju mākslas departamenta vadītāja Daiga Upeniece. Faberžē izstāde muzejā būs skatāma no marta beigām līdz maija beigām, un tajā tiks izstādītas vairākas kolekcijas no dažādiem Krievijas muzejiem. «Visi priekšmeti būs unikāli, tā nebūs masu produkcija. Daudzi no tiem bijuši saistīti ar imperatora ģimeni,» stāstīja Upeniece.

Savukārt krievu avangarda izstādē, kuru interesenti varēs aplūkot augustā un septembrī, būs pārstāvēti visi pazīstamākie krievu avangarda mākslinieki. «Šāda līmeņa izstāde būs pirmo reizi – gan apmēra, gan darbu atlases ziņā,» sacīja muzeja vadītāja. Krievu avangarda mākslinieku izstāde tiks veidota sadarbībā ar Pētera Avena fondu īpaši «Rīgas Biržai».

Maija sākumā durvis vērs «Rīgas Biržas» Austrumu galerija – tajā tiks izvietota muzeja pastāvīgā kolekcija, kas tādā apmērā nekad iepriekš nav bijusi skatāma, tostarp plaša Indonēzijas mākslas ekspozīcija, kas varētu būt viena no lielākajām reģionā.

«Nesen saņēmām dāvinājumu – papuasu un Bali koktēlniecību,

ko mums ar vēstniecības starpniecību dāvināja Indonēzijas Kultūras ministrija,» teica Upeniece.

Šie dāvinājumi pēc nepieciešamās apstrādes un dezinfekcijas jau februārī būs apskatāmi «Rīgas Biržas» mazajā zālē, bet pēc tam tiks iekļauti pastāvīgajā ekspozīcijā.

Februārī muzejā gaidāma Pakistānas nedēļa, iepazīstinot ar šīs valsts mākslu un kultūru, bet aprīlī – Tuvo Austrumu nedēļa.

Jau vēstīts, ka «Rīgas Biržā» no 27.janvāra līdz 11.martam būs skatāma izstāde «Vēju ceļi kalnos», kurā tiks izstādīti Japānas mākslas kolekcijas darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu