Bardu saieta īpašais viesis būs Ainars Mielavs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šonedēļ Ventspilī notiks 10. starptautiskais bardu saiets, kura īpašais viesis būs populārais mūziķis Ainars Mielavs, informē projekta koordinators Aleksandrs Mirvis. Bardu saieta jubilejas pasākums notiks 28. janvārī plkst. 16 Ventspils teātra namā «Jūras vārti».

Jau desmito gadu Baltijas un kaimiņvalstu autordziesmu autori un izpildītāji pulcējas ostas pilsētā Ventspilī, lai priecētu skatītājus ar autordziesmu koncertu.

«2003.gadā, kad daži šā žanra entuziasti no Latvijas, Igaunijas un Krievijas ieradās Ventspilī, lai sveiktu savus šejienes kolēģus jubilejā, neviens nevarēja paredzēt, ka šī ideja pārtaps nopietnā projektā, kurā bardu dziesmu cienītājiem uzstāsies desmitiem talantīgu šā žanra pārstāvju no 22 Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas un Ukrainas pilsētām, skanēs dziesmas krievu, latviešu, lietuviešu, baltkrievu, poļu un vācu valodā,» pastāstīja Mirvis.

Uz jubilejas koncertu ir ielūgti šā pasākuma publikai jau labi pazīstami bardi. Īpašais viesis būs populārais latviešu dziedātājs, komponists un dzejnieks Ainārs Mielavs, kura jaunrade, pēc organizatoru domām, ir ļoti tuva autordziesmas žanram.

Koncerta otrajā daļā publikai pēc Ventspils bardu lūguma salidojuma viesi būs sagatavojuši īpašu jubilejas programmu.

Saietu organizē Ventspils nacionālo kultūras biedrību asociācija un Ventspils pašvaldība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu