Dailes teātrī top Šekspīra «Romeo un Džuljeta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

27. janvārī plkst.19 Dailes teātrī notiks režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudētās Viljama Šekspīra traģēdijas «Romeo un Džuljeta» pirmizrāde, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Džuljeta - Ieva Segliņa, Romeo - Artūrs Dīcis
Džuljeta - Ieva Segliņa, Romeo - Artūrs Dīcis Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

1994. gadā traģēdiju «Romeo un Džuljeta» iestudēja Kārlis Auškāps, galvenās lomas uzticot Indrai Briķei, Agnesei Zeltiņai, Valdim Liepiņam un Ivaram Auziņam.

Topošajā skatuves variantā,

ko režisors Dž.Dž.Džilindžers veido kā dinamisku, atraktīvu notikumu un raksturu kaleidoskopu,

Džuljetu spēlēs Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ieva Segliņa, bet Romeo - Kristaps Rasims un Artūrs Dīcis. Pārējās lomās - Gints Grāvelis (Merkucio), Lauris Dzelzītis (Benvolio), Gints Andžāns (Tibalts), Jānis Paukštello (Monteki), Juris Bartkevičs (Kapuleti), Indra Briķe (Lēdija Kapuleti), Lilita Ozoliņa (Džuljetas aukle), Artūrs Skrastiņš (Mūks Lorenco), Lauris Subatnieks (Pariss), Juris Frinbergs (Eskals, Veronas valdnieks), Dainis Grūbe (Baltazars), Āris Rozentāls (Aptieķnieks), Ivars Auziņš (Mūks Džons), Dainis Gaidelis (Teicējs), Mārtiņš Počs (Uzraugs), kā arī Ieva Pļavniece, Kristīne Nevarauska, Aija Dzērve, Ērika Eglija un Inita Dzelme (Dāmas no Kapuleti dzimtas).

Jauniestudējuma scenogrāfs ir Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Krasovska. Izrādei oriģinālmūziku raksta Kārlis Lācis, par gaismu mākslinieku aicināts Igors Kapustins no Igaunijas.

Iestudējumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Savukārt no 26. janvāra Dailes teātrī mākslas telpā «Brīvības 75» būs apskatāma laikmetīgās mākslas izstāde «Būt vai nē», ko Dailes teātris rīko sadarbībā ar Latvijas Mākslinieku savienību.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Dailes teātra kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu