Noskaidrotas pirmās piecas pašmāju eirodziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Sestdienas vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā pirmo reizi tiešraidē bija skatāms Eirovīzijas nacionālās atlases jeb «Eirodziesmas 2012» pirmais pusfināls, kuru vadīja Kristīne Virsnīte un Valters Frīdenbergs. Pirmajā pusfinālā tika noskaidrotas pirmās piecas dziesmas, kas turpinās cīņu Ventspilī notiekošajā finālā.

Gan pirmajā pusfinālā, gan arī pēc nedēļas notiekošajā otrajā pusfinālā piecas labākās dziesmas tika noskaidrotas balsošanas rezultātā. Balsot varēja gan televīzijas skatītāji, gan žūrija desmit cilvēku sastāvā.

Pēc žūrijas vērtējuma par labāko eirodziesmu atzīta Paulas Dukures dziedātā «Celebration». Skatītāji finālam deleģēja dziesmas «I Want You Back», kuru izpilda Samanta Tīna un Dāvids Kalandija, Rūtas Dūdumas dziesmu «My World», grupas «PeR» izpildīto dziesmu «Disco Superfly», Paulas Dukures «Celebration» un Andra Ābelītes «We Can Change The World».

Šīs piecas finālā iekļuvušās dziesmas noteica skatītāju un žūrijas kopvērtējums.

Jau ziņots, ka žūrijas sastāvs katrā pusfinālā būs atšķirīgs.

«Jā, šovakar bija dziesmas, kuras skanētu uz Eirovīzijas skatuves. Līmenis ir audzis,» komentēja viens no žūrijas locekļiem Marts Kristians Kalniņš.

«Līmenis ceļas Eirovīzijā.

Ir jāparavē, jākopj balsis,»

piebilda dziedātāja Ieva Kerēvica.

«Eirodziesmas 2012» fināls notiks 18.februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti», kas tiešraidē būs skatāms LTV 1.kanālā. Arī finālā un superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums.

Eirovīzijas starptautiskais fināls no 22. līdz 26. maijam norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu