Seriāls «Vampīra dienasgrāmatas» - LNT

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNT

No 5.janvāra ceturtdienu vakaros plkst.22 LNT demonstrēs «Vampīra dienasgrāmatas», kas jau izpelnījies kulta seriāla apzīmējumu, informē LNT pārstāve Ingūna Sermole.

Šodien ir tā diena, kad skaistā Elena Gilberta beidzot atgriezīsies Mistikfolsas vidusskolas klasē pēc ilgāka pārtraukuma kopš savu vecāku traģiskās bojāejas autoavārijā. Ne tikai par Elenu vien ir norūpējusies tante Dženna, kurai tāpat nav viegli pēkšņi uzņemties divu pusaudžu audzināšanu, bet jo vairāk par meitenes jaunāko brāli Džeremiju. Elenai vismaz ir iejūtīgas draudzenes Bonija un Kerolaina, Džeremijs savas skumjas slēpj no visiem.

Foto: Publicitātes foto /LNT

Tāds - labais, atbildīgais un savaldīgais - starp sev līdzīgajiem Stefans ir viens. Pilsētiņā vienlaikus atgriežas arī viņa bīstamais brālis Deimons, kurš pat nedomā savu instinktu slāpēt - kur viņš ierodas, tur cilvēki mirst, tur gaidāmas nepatikšanas! Lai gan ieradies citu, noslēpumainu iemeslu dēļ, arī viņš nespēj pretoties intrigai, kas saistīta ar Elenu - kā gan tas iespējams, ka meitene ir kā divas ūdenslāses līdzīga Katrīnai Pīrsai - sievietei, kam reiz bijusi liktenīga loma abu brāļu pagātnē?

Elenas dēļ abi vampīri, kas gadsimtu dzīvojuši noslēpumā un ēnās, atgriežas pilsētiņā, kur reiz sākās viņu nemirstība, kuras iedzīvotāji reiz bīstamajiem asinssūcējiem nevis pakļāvās kā citi, bet gan tos uzvarēja! Mistikfolsā joprojām dzīvo daudzu pilsētas dibinātāju pēcteči, daudzu pilsētiņas jauniešu dzīvē pagātnes mantojums vēl nospēlēs ievērojamu lomu. Abi brāļi apzinās risku, bet citādi rīkoties nespēj... Cīņa par daiļās meitenes dvēseli sāksies ar cīņu par viņas sirdi!

Foto: Publicitātes foto /LNT
Foto: Publicitātes foto /LNT

«Vampīra dienasgrāmatu» galvenā varone Elena ir neatkarīga un ar gribu apveltīta jauna sieviete, kas nebūt neļauj jūtām pret Stefanu sevi pilnībā kontrolēt.

«Man patīk stipri sieviešu raksturi. Es esmu centusies veidot Elenas tēlu kā paraugu meitenēm,»

stāsta rakstniece Liza Džeina Smita. «Elena savā gribasspēkā droši pielīdzināsies Deimonam, un tas man patīk. Ainas starp viņiem būs lieliskas!» Jaunajai aktrisei Ninai Dobrevai šī loma turklāt nozīmē dubultu izaicinājumu - jāatveido ne tikai mūsdienu vidusskolniece, bet arī Katrīna Pīrsa - kaislīga, pašpārliecināta sieviete krāšņos tērpos Amerikas Pilsoņu kara laikā - 1843. gadā. Divas ārēji identiskas, tomēr iekšēji pilnīgi atšķirīgas sievietes, turklāt no tik dažādiem laikmetiem!

Foto: Publicitātes foto / LNT

«Vampīra dienasgrāmatas» nav tikai par vidusskolnieci, iemīlējušos vampīrā, un ne tikai par brāļiem, kuru naids un sāncensība turpinās jau vairāk nekā gadsimtu.

Ļoti krāšņi, interesanti un ne mazāk svarīgi seriālā ir otrā plāna tēli, ne mazāk kolorīti ir arī to atveidotāji:

Elenas brāli Džeremiju tēlo Stīvens Makvīns - 1960. gados leģendāra, ārkārtīgi slavena Holivudas aktiera Stīva Makvīna mazdēls. Bet Elenas tuvāko draudzeni Boniju - daudzsološa jaunā aktrise, dejotāja, modele un dziedātāja Katerina Aleksandra Grēma (kuras mamma ir no Krievijas).

Seriāla veidotājs Kevins Viljamsons, filmu «Kliedziens», «Es zinu, ko jūs izdarījāt pagājušajā vasarā», seriāla «Dawson Creek» autors, «Vampīra dienasgrāmatās» meistarīgi izveidojis ļoti reālistisku, interesantiem tēliem un saistošiem sižeta pavērsieniem piepildītu pasauli.

«Vampīra dienasgrāmatas» turpinās - Lizas Džeinas Smitas romānu sērija sastāv no četriem romāniem, publicētiem 1991.-1992. gadā. 2007. gadā grāmatas tika pārpublicētas. Trīs jauni sērijas romāni tapuši 2009. un 2010. gadā, ir plānota vēl trīs romānu izdošana.

Pat ja no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka «Vampīra dienasgrāmatas» ir tikai vēl viens vampīrgabals, dodiet seriālam iespēju - ar laiku tas ar uzviju attaisnos visas cerības - sižets izrādīsies intriģējoši veidots, aktieri savaldzinās. Jo tālāk attīstās seriāla notikumi, jo interesantāki kļūst.

Seriāls «Vampīra dienasgrāmatas» (The Vampire Diaries. Drāma/ fantāzijas filma/ šausmu filma. ASV, 2009.g.) no 5. janvāra ceturtdienās plkst. 22.00, Lizas Džeinas Smitas bestsellers «Vampīra dienasgrāmatas» latviski no 5. janvāra Latvijas grāmatnīcās!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu