Helēna Mirena plūc laurus ar karaliskām lomām (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktrise Helēna Mirena un aktieris Forests Vitekers ieguvuši ASV Kinoaktieru ģildes balvas, stiprinot izredzes kļūt arī par Kinoakadēmijas balvu „Oskars” laureātiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Mirenas titulloma filmā „Karaliene” un Vitekera tēlojums filmā „Pēdējais Skotijas karalis” nesušas aktieriem ģildes atzinību kā labākajiem galveno lomu tēlotājiem. Abi aktieri nesen par savām lomām šajās filmās saņēma arī „Zelta globusu”.

Otrā plāna lomās atzinību izpelnījies Edijs Mērfijs un Dženifera Hadsone par darbu filmā „Sapņu meitenes”, savukārt par labāko aktieru ansambli atzīta filmas „Mis Saulstariņš” komanda.

Gan filma „Karaliene”, gan „Pēdējais Skotijas karalis”, „Mis Saulstariņš” un „Sapņu meitenes” tiek rādītas vai drīzumā nonāks Latvijas kinoteātros.

61 gadu vecā britu aktrise Mirena atzinību izpelnījusies arī ar citu karalisko titullomu televīzijas filmā „Elizabete I”, ko kompānija „ACME Film” kino cienītājiem Latvijā piedāvā DVD formātā. Mirenas partneris šajā filmā Džeremijs Airons saņēmis labākā aktiera godu.

Pēdējos gados ASV Kinoaktieru ģildes lēmums ir sakritis arī ar ASV Kinoakadēmijas izvēli, sadalot „Oskarus”. Šīs balvas tiks pasniegtas 25.februārī.

Svētdien tika sadalītas arī Spānijas nozīmīgākās kino balvas „Goija”. Balvu kā labākā aktrise saņēma „Oskaram” nominētā Penelope Krusa par lomu filmā „Atgriezties”. Šī bija viena no piecām balvām, ko saņēma Pedro Almodovara drāma, kas tika atzīta arī par labāko filmu.

Drūmā fantāzijas filma „Pāna labirints” saņēma visvairāk balvu - kopumā septiņas. Savukārt „Karaliene” tika atzīta par labāko Eiropas filmu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu