Džefrijs Jūdžinidess "Midlseksa" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1974. gada pavasarī Kaliope Stefanidesa ir meiteņu skolas skolniece Grospointā, Mičiganā. Viņu savaldzina klasesbiedrene, un kaislība, kas uzplaukst starp abām, liek domāt, ka viņa nav līdzīga citām. Patiesībā viņa arī nemaz nav meitene.

„Es piedzimu divreiz: vispirms kā maza meitene Detroitā kādā īpaši skaidrā 1960. gada janvāra dienā un tad vēlreiz kā pusaugu zēns ātrās palīdzības nodaļā netālu no Petoski, Mičiganas štatā, 1974. gada augustā.”

„Midlseksa” ir pārsteidzošs stāsts par kādu īpašu gēnu, kas tiek nodots cauri trijām grieķu amerikāņu ģimenes paaudzēm un pilnībā uzplaukst kādas pusaudzes veidolā, par savstarpēji saistītām asinīm, par dzimuma sarežģītajiem smalkumiem, par dziļiem, tumšiem alku dzinuļiem. Romāns apbalvots ar Pulicera prēmiju un parāda, ka ir piepildījušies tie liela talanta pareģojumi, kas lika gan „The New Yorker”, gan „Granta” savulaik nosaukt Jūdžinidesu par vienu no Amerikas labākajiem jaunajiem rakstniekiem. Džefrijs Jūdžinidess dzimis 1960. gadā Detroitā. 1986. gadā Stenfordas universitātē ieguvis mākslas doktora grādu angļu valodas un radošās rakstīšanas specialitātē. 1993. gadā publicēts viņa pirmais romāns „Jaunavu pašnāvības”.

No angļu valodas tulkojusi Valda Melgalve, mākslinieciskais noformējums – Iveta Zāģere. 664 lpp., Valters un Rapa, 2006

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu