Inga Šļubovska sniegs pirmo solokoncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

17.aprīlī plkst.15 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks soprāna Ingas Šļubovskas solokoncerts, kurā dziedātāja muzicēs kopā ar domubiedriem Agnesi Egliņu un LNO stīgu kvartetu, kurā spēlē Svetlana Okuņa, Elizabete Sorokina, Inga Sunepa un Einārs Upatnieks, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Koncertā skanēs Alfrēda Kalniņa, Riharda Štrausa un Roberta Šūmaņa dziesmas.

Inga Šļubovska ir viena no daudzsološākajām jaunajām LNO solistēm. Viņa jau kļuvusi par AS "Latvijas Gāze" Gada balvas laureāti kā labākā operas soliste 2008./2009. gada sezonā. Šļubovska izpelnījusies atzinību ar izcilu sniegumu Papagenas, Adīnas, Cerlīnas un Sofijas lomās LNO iestudējumos, Rīgas Operas festivāla kamermūzikas koncertā un Starptautiskajā jauno vokālistu konkursā Pasavā, Vācijā 2009.gada pavasarī.

Šļubovska absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu profesores Anitas Garančas klasē. Vokālās prasmes papildinājusi meistarklasēs pie dažādiem pasniedzējiem, pie Ludmilas Braunas un Anitas Garančas, Aksela Bauni (Vācija), Margaretas Honigas (Nīderlande), Paolo de Napoli (Itālija).

Strādājusi par dziedāšanas skolotāju Rīgas Doma kora skolā, kopš 2008.gada ir LNO soliste. Kā soliste dažādos projektos sadarbojusies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Igaunijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Karelu Marku Šišonu, Andresu Mustonenu un citiem māksliniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu