Izrāde "...stāsti man par..." dodas viesizrādēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sadarbībā ar kultūras centru Cēsīs un teātriem Valmierā un Ventspilī Latvijas Jaunā teātra institūts aicina apmeklēt izrādi "...stāsti man par...", kas ir talantīgās režisores un Latvijas teātra balvas "Gada spilgtākā debija" ieguvējas Ineses Mičules iestudējums jauniešiem un veltījums visiem, kas vienmēr ir jauni!

"...stāsti man par..."

Ideja par izrādi jaunajai režisorei Inesei Mičulei radās izlasot Rudītes Kalpiņas stāstus par jauniešiem 80.gadu Latvijā. Literārais teksts gan kalpoja tikai par iedvesmu - kopā ar pieciem Dailes 9.aktieru studijas absolventiem Ēriku Egliju, Gintu Andžānu, Initu Dzelmi, Kristapu Rasimu un Kārli Freimani 2009.gada vasarā tapa pašiem savs stāsts par to, ko nozīmē būt jaunam un meklēt sevi pieaugušo pasaulē.

1984. gadā viņi klausījās itāļus, pīpēja "Kosmosu", kavēja skolu un štukoja, kur nopirkt jaunus džinsus. Šodienas jaunieši sapņo par citām lietām, bet vai ir kļuvis vienkāršāk uzaicināt uz tikšanos meiteni, kur patīk tik ļoti, ka labāk ir bēgt un aizsūtīt uz randiņu draugu? Vai ir kļuvis vieglāk sadzīvot ar atraidījuma sajūtu? Ko darīt, ja vienā brīdī esi vislaimīgākais cilvēks pasaulē, bet nākamajā brīdī visi sapņi sabrūk? Kā pateikt otram to, ko vispār ar vārdiem nav iespējams pateikt?

"...stāsti man par..." varoņi ir jaunieši, kas aizraujas ar mūziku, kopā spēlē vienā grupā, klausās plates un tiekas mēģinājumu telpā, kuras nedaudzajos kvadrātmetros norisinās viņu dzīves centrālie notikumi - viņi iemīlas, aizraujas, pārdzīvo kaisli un sāpes un turpina sapņot. Izrādē ir maz teksta, atstājot vietu niansēm - raksturi un attiecības brīnišķīgi atklājas dziesmās un aktieru asprātīgi izspēlētajās etīdēs, kas laikrakstam "Diena" ļāva nodēvēt izrādi par "mazu aktierspēles brīnumu" (Diena, 12.09.2009)

"...stāsti man par..." ir gaišs un cerību pilns stāsts ko veidojuši jauni cilvēki, kam pašiem tikko pāri divdesmit un kas tāpat kā visi grib būt saprasti, mīlēti un novērtēti. Izrāde stāsta gan par 80. gadu Latvijas jauniešiem, gan par ikvienu vidusskolnieku un sajūtām, ko var pārdzīvot tikai šajā vecumā. Izrādē skan daudz mūzikas, ko jaunie aktieri, kas studiju laikā kopīgi muzicēja grupā "Zamuts", ar aizrautību spēlē uz kādā Latgales kultūras namā atrastiem autentiskiem septiņdesmito gadu instrumentiem.

Inese Mičule

Inese Mičule (1979) nokļuva teātra publikas un profesionāļu uzmanības lokā, kad viņas diplomdarba izrāde "Fundamentālists" (2008) tika iekļauta Jaunā Rīgas teātra pamatrepertuārā. Par šo izrādi 2009.gada "Spēlmaņu naktī" Inese saņēma balvu "Gada spilgtākā debija".

Inese Mičule 2008.gadā beidza Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas mākslas programmu Māras Ķimeles vadībā. Pusgadu studējusi režiju arī Helsinku Teātra akadēmijā, profesionālās gaitas Inese uzsāka Dailes teātrī kā Mihaila Gruzdova asistente, kur viņa iepazinās ar jaunajiem Dailes studijas aktieriem, ar kuriem tapa ideja izrādei "…stāsti man par...".

Inese ir iestudējusi divas izrādes M.Čehova Rīgas Krievu teātrī - "Uz augšu 1-3" (2009) un "Lietu kārtība" (pirmizrāde 2010.gada februārī). Paralēli Inese ir iesaistījusies vairākos neatkarīgos projektos - piedalījusies starptautiskas režisoru grupas darbā projektā "Laupītāji", LJTI festivālam "Homo Novus 2007" producētajā argentīniešu - latviešu sadarbības izrādē "Paisums un bēgums" un 2008. gadā Ziemeļvalstu-Latvijas mākslinieku izrādē "In the Nude".

Viesizrādes noteik ar VKKF un SIA Kurzemes filharmonija atbalstu.

Viesizrādes

20.martā plkst. 19.00 Cēsu 2.pamatskolā, Gaujas ielā 45

21.martā plkst. 17.00 Valmieras teātrī

23.martā plkst. 19.00 Ventspils teātra namā "Jūras vārti"

Biļetes

Cēsīs: Biļešu Paradīzes kasē Cēsu Tūrisma Informācijas centrā, Pils laukumā 9. Cena: Ls 3 un Ls 2*

Valmierā: Valmieras teātrī un Biļešu paradīzes kasēs. Cena Ls 5 un Ls 3*

Ventspilī: "Jūras vārtu" un Biļešu servisa kasēs. Cena Ls 4 un Ls 3*

*skolēniem, studentiem, un pensionāriem


"...stāsti man par...", Režisore Inese Mičule, Aktieri un līdzautori Inita Dzelme, Ērika Eglija, Kārlis Freimanis, Kristaps Rasims, Gints Andžāns, Scenogrāfs Gints Sippo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu