Mēneša albums: Yeasayer "Odd Blood" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET Mūzika turpina janvārī aizsākto rubriku Mēneša albums.

Šomēnes izvēlēties labāko un interesantāko plati nebija viegls uzdevums.

Līdz pat pēdējam brīdim nespēju izšķirties, kurš tad varētu būt februāra mēneša albums - vai nu ekscentriskās Sanfrancisko arfistes Džoanas Ņūsomas jaunais trīs LP apkopojums, vai Yeasayer otrais studijas albums "Odd Blood", vai Floridas jaunekļu Surfer Blood debija. Pie citiem favorītiem jāmin arī dzejnieks Džils Skots Herons (Gil Scott-Heron) ar savu atgriešanās albumu, Hamburgas tehno mūzikas meistars Hendriks Vebers (Hendrik Weber) jeb projekts Pantha Du Prince ar "Black Noise" u.c. Tomēr beigās šis tituls, kas ir tikai un vienīgi TVNET Mūzika viedoklis, nonācis pie Bruklinas kolektīva Yeasayer. 

Yeasayer "Odd Blood"
Yeasayer "Odd Blood" Foto: Publicitātes foto

Yeasayer "Odd Blood"

Līdzīgi kā 2007.gada debija "All Hour Cymbals", arī šis ieraksts nemaz tik viegli uzreiz "rokās nedevās". Jā, divi galvenie jaunās plates singli - jau zināmais "Ambling Alp" (kā bezmaksas mp3) un jaunais "O.N.E." - ir viegli uztverami labas, eksperimentālas popmūzikas paraugi, taču viss atlikušais muzikālais materiāls pieprasīja nelielu papildu iedziļināšanos. Lai ierakstītu jauno plati, vokālists Kriss Kītings (Chris Keating) un grupa bija noīrējusi kādu vecu meža savrupmāju Vudstokas apkaimē un galarezultātā no meža iznākusi ar 10 jaunām kompozīcijām, ko klajā laidusi mūzikas izdevniecība "Secretly Canadian".

Saturiski dziesmas veltītas dažādām tēmām -  1930.gadu itāļu bokseriem, seksam svētdienās, alkoholismam un narkobaroniem u.c.

Atgādināšu, ka janvāra albums bija Baltimoras sapņu popa dueta "Beach House" studijas ieraksts "Teen Dream".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu