Mičules izrāde "...stāsti man par..."

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 28. februāra Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri aicina uz izrādi „...stāsti man par...”, kas ir talantīgās režisores un aizvadītās sezonas Latvijas teātra balvas "Gada spilgtākā debija" ieguvējas Ineses Mičules jauns iestudējums kopā ar Dailes studiju beigušajiem aktieriem.

Izrāde tika veidota speciāli Starptautiskajam Jaunā teātra festivālam Homo Novus 2009 un pēc pirmizrādes pagājušā gada septembrī „...stāsti man par...” šogad martā atkal būs skatāma Rīgā un pēc tam dosies viesizrādēs uz Cēsīm, Valmieru, Ventspili, Kārsavu, Madonu u.c.

Informācija: 67228477, www.theatre.lvKad Inese Mičule atsaucās festivāla Homo Novus aicinājumam, viņas vēlme bija veidot izrādi pēc Rudītes Kalpiņas stāstiem par jauniešiem 80. gadu Latvijā. Literārais teksts gan kalpoja tikai par iedvesmu - kopā ar pieciem Dailes teātra aktieru studijas absolventiem Ēriku Egliju, Gintu Andžānu, Initu Dzelmi, Kristapu Rasimu un Kārli Freimani 2009. gada vasarā tapa stāsts par Latvijas divdesmitgadniekiem toreiz un tagad.

1984. gadā viņi klausījās itāļus, pīpēja Kosmosu, kavēja skolu un štukoja, kur nopirkt jaunus džinsus. Kā jauns, tikko skolu beidzis cilvēks domāja, juta, mīlēja, meklēja sevi pieaugušo pasaulē astoņdesmito gadu Latvijā?

Ko par tālaika jauniešiem šodien var izstāstīt cilvēki, kam pašiem tikko pāri divdesmit un kas tāpat mēģina atrast savu vietu un iztēloties nākotni?

“...stāsti man par...” ir izrāde par jauniem cilvēkiem, kas muzicē vienā grupā un caurām dienām pavada laiku mēģinājumu telpā, kur pāris kvadrātmetros norisinās viņu dzīves centrālie notikumi – pirmās jūtas, kopīgi pārdzīvojumi, uzvaras un vilšanās. Izrādē ir maz teksta, taču precīzi atrastās situācijas, dziesmas un aktieru dzīvā saspēle, kas rosināja laikrakstu Diena nodēvēt izrādi par “mazu aktierspēles brīnumu”, runā labāk par vārdiem.

Jaunās režisores izrādei piemīt gaišums un paļāvība uz nākotni, kādu, kā mums patīk iztēloties, spēja izjust iepriekšējās paaudzes. Tomēr, kad aktieri vairs nespēlē nevienu citu kā tikai paši sevi, un atbild uz jautājumu, kas viņiem dzīvē ir svarīgs un kā viņi iedomājas sevi pēc desmit gadiem, no viņu atbildēm staro tas pats cerīgums, kura dēļ mēs mīlam savus divdesmit.

Izrādē skan daudz mūzikas, ko jaunie aktieri, kas studiju laikā kopā muzicēja grupā Zamuts, ar aizrautību spēlē uz autentiskiem septiņdesmito gadu instrumentiem, ko paši atrada kādā Latgales kultūras namā.

Inese Mičule (1979) nokļuva teātra publikas un profesionāļu uzmanības lokā, kad viņas diplomdarba izrāde “Fundamentālists” (2008) tika iekļauta Jaunā Rīgas teātra repertuārā. Par šo izrādi 2009. gada „Spēlmaņu naktī” Inese saņēma balvu „Gada spilgtākā debija”.

Inese Mičule 2008. gadā beidza Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas mākslas programmu Māras Ķimeles vadībā. Pusgadu studējusi režiju arī Helsinku Teātra akadēmijā, profesionālās gaitas Inese uzsāka Dailes teātrī kā Mihaila Gruzdova asistente, kur viņa iepazinās ar jaunajiem Dailes studijas aktieriem, ar kuriem tapa ideja izrādei “…stāsti man par...”.

Inese ir iestudējusi divas izrādes M. Čehova Rīgas Krievu teātrī - “Uz augšu 1-3” (2009) un „Lietu kārtība” (pirmizrāde 2010. gada februārī). Paralēli Inese ir iesaistījusies vairākos neatkarīgos projektos - piedalījusies starptautiskas režisoru grupas darbā projektā “Laupītāji”, LJTI producētajā argentīniešu - latviešu sadarbības izrādē “Paisums un bēgums” un 2008. gadā Ziemeļvalstu –Latvijas mākslinieku izrādē “In the Nude”.

..stāsti man par...
Režisore Inese Mičule
Aktieri un līdzautori Inita Dzelme, Ērika Eglija, Kārlis Freimanis, Kristaps Rasims,
Gints Andžāns
Scenogrāfs Gints Sippo

28.februārī, 1., 2., 3. martā plkst.19:00 un aprīļa nogalē Latvijas teātra skates laikā

Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā, Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma)

Biļetes Ls 5 un 3 (skolēniem, studentiem, pensionāriem) Biļešu servisa kasēs, www.bilesuserviss.lv un pirms izrādes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu