3D panākumi satrauc Holivudas aktierus (59)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai arī Džeimsa Kamerona 3D eposa "Avatar" ("Avatars") uzvaras gājiens ar vairāk nekā diviem miljardiem ASV dolāru (aptuveni vienu miljardu latu) lielajiem ieņēmumiem iepriecina filmas producentus, nebūt ne visi priecājas par stereoskopisko kino panākumiem - lielākoties tie satrauc aktierus un viņu aģentus, vēsta laikraksts "The Times".

Līdz pagājušās desmitgades vidum aktieri bija spēks, ar ko Holivudā rēķinājās. Zvaigznes varēja cerēt uz 12 miljoniem ASV dolāru par vienu filmu, neskaitot procentus no autortiesībām. Daudzi no viņiem izveidoja arī producentu kompānijas kopā kinostudijām, tādējādi ietekmējot filmu uzņemšanas norisi. Tomēr, kā vēsta "The Times", šodien šie laiki ir aiz muguras. Process, kas sākās ar Toma Krūza atlaišanu 2006.gadā, sagrāvis Holivudas aktieru pjedestālu, un daudzas studijas tagad atsakās izrakstīt aktieriem astoņu ciparu čekus, tā vietā pievēršoties franšīzēm. Pēc laikraksta domām, šīs stratēģijas rezultāti bija acīmredzami šā gada "Oskara" balvu nomināciju paziņošanas dienā - tehniski visizsmalcinātākā un finansiāli visveiksmīgākā filma kino vēsturē "Avatar" ("Avatars") ieguva deviņas nominācijas, taču nevienu pašu aktieru kategorijās.

"Šis patiešām ir pavērsiena brīdis,"

atzina videospēļu kompānijas "Edge Games" dibinātājs Tims Langdels. ""Kustību ķērāju" tehnoloģija filmā "Avatars" ir tik precīza, ka nerodas šaubas par to, ka uz ekrāna ir īsts aktieris, nevis tikai animācija. Taču tajā pašā laikā mēs jau gadiem ilgi zinām, ka nevienam nerūp, kas ir aktieris videospēlē. Tāpēc, iespējams, nevajag brīnīties, ja līdzīgi notiks ar tādām filmām kā "Avatars"."

Neraugoties uz bēdīgajām prognozēm, vairāki prominenti aktieri negrasās apvainoties uz ASV Kinoakadēmijas balsotājiem par to, ka tie nenovērtēja viņu veikumu, apgalvojot, ka īpašās ķiveres valkāšana, kas nodrošina katras mazākās aktiera kustības uztveršanu, neskaitās īsta spēlēšana.

Aktieri nav vienīgie, kas zaudējuši bijušos augstumus. Arī aģenti un menedžeri, kas parasti saņem 10% no zvaigznes ienākumiem, kļuvuši par A klases aktieru algu samazinājuma upuriem. Lai neatpaliktu no jaunās tendences, daži aģenti ir pat sākuši piedāvāt savus pakalpojumus programmatūras attīstītājiem, lai arī ar industriju saistīti cilvēki teic, ka tā ir drīzāk simboliska, nevis finansiāli izdevīga rīcība.

Citi industrijas pārstāvji atsakās celt paniku Kamerona lentes panākumu dēļ, sakot, ka nevar izdarīt vispārējus secinājumus, spriežot pēc vienas filmas, un ka citas specefektiem pārpildītās franšīzes, ieskaitot "The Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks"), nav padarījušas aktierus par kino rudimentu. Kā piebilst kritiķi, deviņām "Oskara" balvām nominēta arī Ketrīnas Bigelovas mazbudžeta drāma par Irākas karu "The Hurt Locker" ("Sapieris"), un tiek uzskatīts, ka par tās panākumiem lielā mērā atbildīgs galvenais aktieris Džeremijs Reners.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu