Medicīnas un vēstures muzejā izstāde “Stāsti”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 14. janvārī plkst. 14:00 P.Stradiņa Medicīnas un vēstures muzejā tiks atklāta Cilvēku ar psihiskās veselības traucējumiem darbu izstāde “Stāsti”.

Sabiedrībā valdošie mīti par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem no izstādes liek gaidīt ko absolūti nesaprotamu vai šokējošu... Šīs izstādes mērķis ir pastāstīt par vienkāršo, cilvēcīgo un izkliedēt aizspriedumus, ka cilvēki ar šizofrēnijas saslimšanu ir sabiedrībai bīstami, izolējami, tai pat laikā parādot savdabīgo, kas šo mākslu padara atšķirīgu.  

Autori nav profesionāli mākslinieki, tāpēc šai izstādei piemīt raupjums. Darbus raksturo brīvība un nepiespiestība, kas vienlaicīgi ir autoru spēks un arī vājums. Šo divu elementu līdzsvara kailumā rodas kaut kas līdzīgs mākslai. Zīmējumi un fotogrāfijas ir piesātināti ar pasaules redzējumu, kad ikdienišķas lietas ieraugām vienkāršas, kādas tās ir patiesībā. 

Šī jau ir piektā biedrības “ Gaismas stars” piedāvātā izstāde, kurā skatāmi cilvēku ar psihiskās veselības traucējumiem darbi. Līdz šim iepriekšējās četrās izstādēs ar nosaukumu “ Varavīksne naktī” izstādītās gleznas, zīmējumi, rokdarbi un apgleznojumi parādīja dienas aprūpes centra klientu paveikto. Šoreiz piedāvājam citu izstādi.  

Izstāde būs skatāma no 14.janvāra līdz 27.februārim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu