Auf Der Maur "Auf Der Maur" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rudmatainā skaistule Melissa Auf Der Maur, kas gandrīz 10 gadus pavadījusi Kortnijas Lovas (Courtney Love) un vēlāk Bilija Korgana ēnā, apliecina, ka pati ir pietiekoši talantīga un ievērojama, lai laistu klajā pirmo soloierakstu.

Auf Der Maur "Auf Der Maur" 

(EMI)

7/12

32 gadus vecā graciozā būtne Melisa jau ar pirmo singlu "Followed The Waves" (skat.video) un tā videoversiju atstāj par sevi spilgtu iespaidu, liekot daudziem vīriešu kārtas klausītājiem notrīsēt. Noklausoties plati, rodas savdabīgs iespaids par šo dziedātāju, šķiet, ka viņa nāk no kādas mošķu vai slepenas raganu pulcēšanās vietas, tas saklausāms viņas tekstos:

„I have a big mouth, I will taste you" vai „I’m a tast test, at the beast fest,got your crest on my breast, take one look at your cook, feed yourself, I''m on a hook” („Beast Of Honor”).

Protams, fakts, ka māksliniece spēlējusi basģitāru gan ar Hole, gan ar Smashing Pumpkins, atstājis uz viņas muzikālo domāšanu būtisku ietekmi. Zināms arī, ka viņas draugu pulkā ir bijuši gan Deivs Grols (Foo Fighters, Probot), gan Andrew WK, kas tikai pastiprina Melisas roka meitenes tēlu. Šajā ierakstā jūtamas Smashing Pumpkins, Tool un vietām pat 1990. gadu sākuma meiteņu indie roka – Lush, Breeders ietekmes ("Would If I Could").

Auf Der Maur "Auf Der Maur"
Auf Der Maur "Auf Der Maur" Foto: Publicitātes foto

Ierakstā piedalījies arī Queens Of The Stone Age solists Džošs Homijs (Josh Homme) un bijušais Kyuss dalībnieks Brands Bjorks (Brand Bjork), kas palīdzējis arī dažu kompozīciju radīšanā. Kopumā plate ir ieturēta, varbūt nedaudz negatava Melisas solo pieredzes trūkuma dēļ, tomēr domāju, ka mūzikas industrijai tagad būs nopietni jārēķinās ar jauno roka dīvu, katrā ziņā Kortnijai Lovai ir par ko padomāt...

Izdošanas datums 04.03.2004.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu