Alfons Trīcvaidziņš atgriežas kompaktdiskā (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atzīmējot Latvijas Radio un Latvijas Radio teātra 80 gadu jubileju un turpinot bērnu auditorijai paredzētu audioierakstu izdošanu, mūzikas ierakstu izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" klajā laidusi 1981. gada Latvijas Radio teātra raidlugas ierakstu par amizanto vācu puišeli, neveiksminieku Alfonu Trīcvaidziņu.

Ieraksts tapis ar Lietišķās informācijas dienesta finansiālu atbalstu.

"Vācu rakstnieka Gerharda Holca-Baumerta grāmata par Alfona Trīcvaidziņa piedzīvojumiem 70. gados Latvijas bērnu vidū bija ļoti populāra," stāsta izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" vadītāja Iveta Mielava. "Pēc tam, 1981. gadā, Latvijas Radio aizrautīgi klausījāmies lielisko raidlugu, kurā Alfona Trīcvaidziņa lomu ierunājusi leģendārā aktrise Vera Singajevska. Manuprāt, radio uzvedumi un audioieraksti lieliski attīsta un darbina bērna fantāziju, jo vizualizēt dzirdētos notikumus mazajam klausītājam nākas pašam. Alfona Trīcvaidziņa atgriešanās kompaktdiska formātā pie mūsu bērniem ir tilts no vienas bērnības uz otru. Uz šā tilta stāv labestīgais neveiksminieks Alfons ar papagaili Skaistuli Trīcvaidziņu uz pleca. Puisis vēlas būt izpalīdzīgs, sapņo kļūt par kosmonautu, tikai pagaidām viņam tas vēl neizdodas. Bet viņš ļoti cenšas un ir apņēmības pilns, jo Trīcvaidziņu ģimenē visi ir stipri vīri. Ceru, ka mūsdienu bērniem vēsturiskais Latvijas Radio teātra uzvedums ar leģendāro aktieru piedalīšanos būs interesants piedzīvojums, bet viņu vecākiem raisīs mīļas atmiņas no pašu bērnības."

"Atbalstot šo projektu, mēs gribējām atsaukt savas bērnības atmiņas un dāvāt prieku arī citiem, kuri nekad šo raidlugu nav dzirdējuši. Neskatoties uz vienmēr un visur esošajām Alfona Trīcvaidziņa neveiklībām un kļūmēm, viņam piemita apbrīnojama īpašība – darbošanās un nenogurdināma aktivitāte. Atbalstot šā stāsta iedzīvināšanu mūsdienīgās formās, mēs vēlējāmies teikt, ka galvenais ir nenokārt degunu arī gadījumā, ja jūsu uzvārds ir Trīcvaidziņš,” stāsta izdevniecības Lietišķās informācijas dienests izpilddirektore Aiva Vīksna.

Ieraksta izdošana ir arī izcilu latviešu aktieru atgriešanās pie jaunākās paaudzes. Radio teātra uzveduma Alfons Trīcvaidziņš varoņu lomas ierunājuši Vera Singajevska, Kārlis Zušmanis, Rasma Garne, Tālivaldis Āboliņš, Astrīda Gulbe, Elvīra Leimane, Ilze Vazdika, Velta Krūze, Andris Mekšs, Miervaldis Ozoliņš un citi. Režisors un dramatizējuma autors ir Harijs Gerhards, mūzikas autors Ivars Davidovičs.

Mūzikas ierakstu veikalā Upe Krišjāņa Barona ielā 37 laikā no 22. līdz 24. novembrim Alfona Trīcvaidziņa vēsturiskās raidlugas ieraksts būs pieejams par īpaši patīkamu cenu 3.99 lati. Kompaktdiska cena veikalā 4.99 lati.

Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" dibināta 2004. gadā, turpinot mūzikas ierakstu izdevniecības "Upe" labākās tradīcijas. Galvenie darbības virzieni ir latviešu tautas mūzikas popularizēšana, bērniem domātu audioierakstu un latviešu klasiskās mūzikas ierakstu izdošana. 2004. gada nogalē izdoti divi ieraksti: "Latviešu tautas joku un melu pasakas" un grupas Dzelzs Vilks albums "Manās mājās sieviešu nav", kas 2004. gadā ieguva divas Latvijas mūzikas Gada balvas. 2005. gadā izdots muzikāls ieraksts bērniem - Ineses Zanderes dzejoļu spēle "Iekšiņa un āriņa", mūsdienu tautas mūzikas izlase "Electric amber", Tautas mūzikas kolekcijas pirmie darbi "Kur vakara zvaigzne lec" un "Pasaku dziesmas", kā arī Imanta Kalniņa 5. simfonijas ieraksts un "Latviešu klasikas sešas virsotnes".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu