Kronos Quartet Tallinā pirmatskaņos Pētera Vaska 5. kvartetu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Tallinā, starptautiskajā jaunās mūzikas festivālā "NYYD" pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Pētera Vaska jaunākais darbs.

Jaunās mūzikas festivāls Tallinā notiek no 13. līdz 23. oktobrim un pulcē daudzus pasaulslavenus mūziķus un komponistus, to vidū ir "London Sinfonietta", Kronos Quartet, Pols Hiljers u.c.

Kronos Quartet ir pasaulē atzīts ansamblis, kas veiksmīgi apvieno dažādus mūzikas žanrus, piedāvājot savu unikālu interpretāciju. Kolektīvs ir sniedzis neskaitāmus koncertus, izdevis 40 diskus un sadarbojies ar daudziem komponistiem.

Atgādinām, ka šī nav pirmā komponista sadarbība ar kvartetu, 2003. gadā Kronos Quartet par godu savai 30 gadu jubilejai izdeva trīs mid-price jeb singla formāta klasiskās mūzikas ierakstus izdevniecības "Nonesuch" apgādā, to vidū arī Pētera Vaska .

Aizputē dzimušā Pētera Vaska vārds mūsu klausītājam īpašus komentārus neprasa – tas neapšaubāmi ir viens no Latvijas ievērojamākajiem un nozīmīgākajiem jauno laiku komponistiem, kura vārds nav svešs arī ārpus valsts robežām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu