Pie Rolanda statujas pulcēsies Rolandi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rolanda ordeņa pārstāvji otrdien pie Rolanda statujas Rātslaukumā suminās savu vārdu un bruņinieka varonību, informēja pasākuma organizators Rolands Zagorskis.

Pasākumā pulcēsies 2003.gadā dibinātā Rolanda ordeņa dalībnieki, visi Rolandi. Klātesošie sanāks, lai godinātu savu vārdu un apzinātos, ka visiem ir tik īpašs vārds.

Vārda godināšanas pasākuma laikā Rolandi izraudzīsies savu ordeņa dāmu - "viņām būs jāmet vainags uz Rolanda statujas zobena, un, kura to veiksmīgāk izdarīs, tad to kronēs par Rolanda ordeņa dāmu", skaidroja pasākuma iniciators.

Vēlāk paredzēta Rolanda ordeņa pasniegšana. Ordeņus pasniegs aktīvākajiem organizācijas dalībniekiem - Rīgas zoodārza direktoram Rolandam Greiziņam, Rīgas zīmogu fabrikas direktoram Rolandam Bulam un arī Zagorskim.

"Tikpat labi var savākties Annas. Ja Rīgā ir Rolanda statuja, kāpēc tad nesavākties pie tā, īpaši sava vārda dienā?" retoriski jautāja Zagorskis.

Rolanda ordenis dibināts 2003.gadā, lai apzinātu pēc iespējas vairāk vīriešu ar šo vārdu. Pašlaik organizācijā jau reģistrēts 41 Rolands, taču Zagorskis pauda cerību, ka viņu skaits nākotnē palielināsies un pasākumus varēs izvērst plašākus.

Leģenda vēsta par bruņinieku Rolandu, kas 8. gadsimtā dienējis karaļa Kārļa Lielā karaspēkā un izcēlies ar varonību, godprātību un uzticību valstij. "Es to saucu arī par padevību valdīšanai," sacīja Zagorskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu