Gain Fast - kā viņi sāka (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katrs sākums ir grūts, un ne jau visi sasniedz iecerēto! Jaunajām latviešu grupām ceļā uz slavu dažreiz gadījies kas jocīgs, dažreiz iznācis iekļūt arī ķezā.

Gain Fast vairs nav „džein fast”.

Grupas Gain Fast (grupa pastāv 2 gadus) vokālists Kaspars Zlidnis stāsta par to, kā tapa tagadējā grupa.

– Kā radās “Gain Fast”?

– Mēs esam viena no skolas grupām. Šo divu gadu laikā gan ir notikušas daudzas pārmaiņas, un tagad palikuši vairs tikai divi cilvēki, ar kuriem kādreiz kopā mācījāmies. Tagad esam savākušies nopietns sastāvs, kas kādu laiku domājam turēties kopā.

– Vai grupas sākums meklējams Jūrmalā?

– Nē. Mēs noteikti bijām Rīgas grupa, jo visi dalībnieki, izņemot bundzinieku, kas bija no Jūrmalas, nāca no Rīgas! Pirmā konkursa, kurā mēs uzvarējām (“Tu esi pamanīts”), dalībniekiem anketā bija jānorāda dzīvesvieta – bundzinieks godīgi uzrakstīja, ka ir no Jūrmalas. Vēlāk visos pasākumos, sarīkojumos, koncertos, festivālos vai rādžiņā vienmēr mūs pieteica kā Jūrmalas grupu! Sākumā mēs bijām sašutuši par to, tomēr laika gaitā visi saprata, ka mēs esam rīdzinieki. Lai gan tas nemaz nebija tik slikti – jūrmalnieki paši noticēja, ka esam viņējie, un tur mums radās atbalstītāju klubiņš.

– Kā pareizi izrunā jūsu grupas nosaukumu?

– Sākumā bija daudz problēmu ar grupas nosaukuma izrunu. Paši arī domājām, ka pareizā izruna ir nevis „gein fast”, bet „džein fast”. Mēs tā baigi pārliecinātie visur ejam un visās intervijās piesakāmies kā „džein fast”, kamēr kāds angļu valodas pasniedzējs paprasīja mums – kā tad jūsu grupu īsti sauc? Es saku – „džein fast”! Viņš – nav tāda „džein”, ir „gein”! Tas bija šoks – likās, ka “g” ir pārāk skaļš, mums tas „džein” patika labāk. Nosaukums nav radies no vitamīniem – ir tādi uztura bagātinātāji. Mēs ar nosaukumu gribējām parādīt, ka esam ļoti mērķtiecīgi un motivēti, ka varam ko sasniegt ļoti ātri. Tulkojumā tas arī nozīmē „iegūt ātri” – tas ir tāds vēstījums cilvēkiem.

Ir gadījies, ka mūs nosauc par „gey fast”, par to mēs paši pasmejamies un savā starpā ironizējam, saucot sevi par „grupņiku gay fast”.

– Kāda pieredze uzkrājusies koncertējot?

– Mēs esam grupa, kura visvairāk kritusi uz un no skatuves! Pats esmu divreiz nokritis no skatuves. Eiforijā tur lēkājot, aizķēros aiz monitora un novēlos. Bija patīkami, ka cilvēki juta līdzi, palīdzēja piecelties un teica: vecīt, ej spēlēt tālāk! Didzis ir neskaitāmas reizes kritis, aizķēries pats aiz sava vada. Kad mēs uzvarējām konkursā “Tu esi pamanīts”, viņš uz skatuves mēģināja taisīt salto, nekas viņam tur nesanāca – tikai satraumēja muguru.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu