re:public piedāvā jaunu dziesmu (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Latvijas radiostacijās sāk skanēt Valmieras grupas re:public otrais singls „In the name of love” no grupas rudenī gaidāmā otrā albuma, vēstīts grupas mājas lapā.

Grupas solists Jānis Rībens par dziesmu saka tā: „Dziesmas nosaukums var būt mānīgs - šis nav kārtējais saldais mīlestības stāsts, drīzāk tajā ir iekodēta Dievu pilsētas estētika - mīlestība un asinis, sapņi un lielpilsētas nežēlība, vientulība un bezcerīgums. Savā ziņā nosaukums ir vairāk ironisks.” Vai tik šis nosaukums nav dzirdēts kādā no U2 albumiem...

"Re:public" strādājot pie dziesmas „In the name of love”, turpina jau iepriekšējā singlā „Piga tā” iesāktos savas skaņas meklējumus – šoreiz Maskava tiek nomainīta pret Rīgu un pie dziesmas strādā igauņu skaņas meistari Igors un Aleksandrs Volki. Savukārt Baltijas Mūzikas industrijas konferences laikā ar savu padomu un dziesmas vērtējumu dalījās SonyBMG A&R viceprezidents Nikijs Greiems un pasaulslavenais producents Gregs Haviers (Manic Street Preachers, Catatonia, Gorky''s Zygotic Mynci u.c.).

Greiema kungs bija šaubīgs par dziesmas garumu, kas industrijas standartam ir nedaudz par garu – pāri 4 minūtēm, taču atzina, ka grupa ir uz pareizā ceļa savas skaņas meklējumos, un atzīmēja spēcīgo melodisko zīmējumu. Tiesa, kāds cits no konferences viesiem slaveno grupas dziesmu "Strēlniece" nodēvēja par "Latvian drinking song", uzsvērdams tās primitīvo melodiju un slikto tehnisko skaņas kvalitāti.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu