“Muzikālās bankas” slepenie kadri (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja kāds pasākums tiek translēts televīzijas tiešraidē, skatītājam tiek piedāvāta ilūzija, ka nu reiz viņš redz to, kas tiešām notiek. Taču tās ir tikai ilūzijas, jo aiz kadra vienmēr paliek tas, ko kameras neuzspēj vai nevēlas nofilmēt. Tāpēc POPCORN tev piedāvā iemest aci Latvijas Radio 2 “Muzikālā bankas” aizkadros.

Televīzijas skatītājiem “Muzikālās bankas” fināla pasākuma noskatīšanās aizņēma garas, tomēr pārdzīvojamas četras stundas, bet visiem mūziķiem un pārējiem šova organizēšanā iesaistītajiem cilvēkiem tās bija vismaz divas Ventspilī pavadītas diennaktis, kuru laikā nemitīgi notika dažādi mēģinājumi.

Mūziķus gan daudz vairāk interesēja iespēja savā starpā sačupoties un patusēt. Pasākuma dienas rītā, kad Ventspilī līdz ar daudziem citiem žurnālistiem ieradās arī POPCORN pārstāvji, par aizgājušās nakts tusiņu liecināja tikai cita par citu neticamākas baumas un Olimpiskā centra gaiteņos izlīmētas līmlapiņas, kas vēstīja, ka “Dzeņa diskotēka” atrodama tuvējās viesnīcas 103. numuriņā.

Klīst baumas, ka šai nelegālajai atpūtas vietai, kurā nakts gaitā paviesojušies teju visi Ventspilī klātesošie mūziķi, esot cieša saistība ar grupas “Autobuss debesīs” ģitāristu Andri Dzeni. Tiesa, itin visi aptaujātie šīs baumas atteicās apstiprināt, atzīstot, ka baidoties no represijām, ko pret viņiem varētu vērst ne pārāk laimīgais viesnīcas personāls, kam 103. numuriņu nācās uzkopt jau nākamajā dienā.

Tomēr, pa dienu atguvuši spēkus, tūlīt pēc tiešraides beigām mūziķi atkal metās uzdzīves virpulī, baudot Ventspils pilsētas sagatavotā banketa labumus. Acīgi vērotāji tur varēja pamanīt gan jaunus pārīšus, ko izveidojuši labi zināmi Latvijas šovbiznesa tēli, gan arī dažādas pikantas ainiņas, ko demonstrēja visi, kam nebija slinkums.

“Re:public” līderis Jānis Rībens: “Balvu varbūt pārdosim”

– Šī mūsu grupai ir pirmā tik plaša mēroga atzinība, par kuru ļoti priecājamies. Jāatzīst, ka bijām cerējuši uz kādu balvu, taču, ka iegūsim pirmo vietu, – to gan ne. Tiesa, līdz ar uzvaru radās arī pirmā problēma – kā galveno balvu ieguvām plazmas televizoru un mājas kinozāli, taču grupā esam seši cilvēki un šo balvu būs grūti sadalīt. Par tādām lietām pasākumu organizatori dažkārt nepadomā. Pašlaik apsveram domu balvu pārdot un par iegūto naudu iegādāties instrumentus, bet tas vēl tikai tāds projekts.

Vispār man šķiet, ka “Muzikālās bankas” pasākums bija dinamisks un izdevies. Varbūt vienīgi mēģinājumu bija par daudz, taču tas mums netraucēja aktīvi piedalīties arī visos oficiālajos un neoficiālajos izklaides pasākumos. Tā kā pasākuma dienā mums mēģinājums bija pašiem pēdējiem, paspējām atžirgt arī pēc “Dzeņa disenītes”, kur īpaši aktīvi uzdarbojās mūsu basists Ivars. Rezumējot – tiešām labs pasākums. Tagad jau gatavojamies pēdējām 2004. gada atskaņām – Latvijas mūzikas ierakstu “Gada balvai”, kurā, visticamāk, uzstāsimies dzīvajā ar pilnīgi jaunu dziesmu no nākamā “Re:public” albuma. Plāni ir lieli...

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu