Grāmatas „Ķīmijas simfonija” atvēršanas svētki (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

27. janvārī plkst 17.00 Grāmatu namā „Valters un Rapa” notiek grāmatas „Ķīmijas simfonija” atvēršanas svētki.

„Ķīmijas simfonija” ir atmiņu kopojums, ko uzrakstījuši toreizējās Latvijas Valsts universitātes Ķīmijas fakultātes 1953. – 1958. gada studenti, to sastādījis bijušais students un joprojām Latvijas Organiskās sintēzes institūta galvenais pētnieks Jānis Freimanis. Grāmatas līdzautori ir Vera Brunere, Imants Pormanis, Gaida Sedmale, Ģirts Zaķis un citi.

Izdevumam pievienotas unikālas fotogrāfijas, kurām ir būtiska kultūrvēsturiska vērtība.

„Simfonija” dzīvā stāstījumā parāda pašu procesu, kādā okupācijas apstākļos tomēr sekmīgi varēja izaugt tagadējās Latvijas ķīmijas zinātnes un tehnoloģijas pamatlicēji un nozīmīgākie darbinieki. Atmiņu krājumā sakopots plašs un interesants materiāls par tā laika docētājiem un dots daudz faktu un detaļu par šiem studentiem, ir gan sava laika politika, gan personīgas dabas vērojumi, aprakstīti tipiskākie un aizraujošākie notikumi, netrūkst amizantu pastāstu, pat anekdotisku atgadījumu. Grāmata aicina. Tā sauc salīdzināt to laiku studijas ar mācībām augstskolā tagad, tā prasa izvērtēt ķīmijas nozares lomu Latvijā toreiz un tagad, kad mūsu dzīvē ir mainījies absolūti viss.

Pasākumā piedalīsies:

apgāda „NordenAB” darbinieki, grāmatas sastādītājs akadēmiķis Jānis Freimanis, recenzents profesors Andris Strākovs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu