Dundagas pilī notiks elektroniskās mūzikas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17. augustā plkst. 20 Dundagas pilī notiks elektroniskās mūzikas koncerts, kas risināsies 2. starptautisko jauno komponistu meistarkursu ietvaros.

Koncertā piedalīsies vairāki latviešu un lietuviešu elektroniskās mūzikas skaņu mākslinieki – “Error”(Latvija), “Gas of Latvia”, “Sargtornis” (“Error of Latvia”), Darjus Cjuta (Lietuva), “GintasK” (Lietuva), “IOMI”, “Tutorial Audio”, Andris Dzenītis un Mārtiņš Viļums. “Error” ir viens no 90. gadu interesantākajiem “noise” un “experimental music” projektiem Latvijā. “Gas of Latvia” ir elektroniskās mūzikas un multimediju projekts, kura galvenais dalībnieks ir mūziķis Andris Indāns jeb Andžons. Sadarbībā ar dažādiem mūziķiem un citiem radošo profesiju pārstāvjiem, “Gas of Latvia” izdoti diski "[un]real time sound & text show Nr.4", “Sex” un “InOut”. Lietuviešu skaņu mākslinieks Darjus Cjuta rada konceptuālu minimālistiski eksperimentālu mūziku. Viņš ir viens no “noise” mūzikas pionieriem Lietuvā, taču tagad ir pievērsies elektroniskās mūzikas nosacīti jaunākajiem virzieniem – “click&cut” un mikroskaņai. Cjutas jaunākie darbi ir balstīti uz skaņu dizainu, iekšējo skaņu struktūru pētījumu un tīrām frekvencēm, kā arī skaņu formāciju. “GintasK” Lietuvas eksperimentālās mūzikas laukā aktīvi darbojas no 1994. gada. No 1999. gada viņš darbojas kā skaņu mākslinieks. “GintasK” stilu var raksturot kā minimālu tehno un industriālo skaņu miksējumu un eksperimentēšanu ar visdažādākajām frekvencēm - no pilnīgi “tīriem” skaņu celiņiem līdz ekspresīvām un pārslogotām skaņu struktūrām. Viņa darbi tikuši demonstrēti izstādēs un festivālos Lietuvā, Brazīlijā, Taivānā, Slovēnijā, Krievijā un Somijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu