Olivera Stouna episkā drāma „Aleksandrs” būs skatāma arī Latvijā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī Latvijā gaidāma režisora Olvira Stouna vēsturiskā drāma „Aleksandrs”. Varētu teikt - kārtējā, bet ne mazāk izcilā vēsturiskā drāma, jo Stouna kontā jau ir lieliski scenāriji kinolentēm par Džonu F. Kenediju, Fidelu Kastro, Niksonu, leģendāro grupu "The Doors", arī mūziklam "Evita".

"Maķedonijas Aleksandrs", kas "Worner Brosers" izmaksāja vienus 100 miljonus ASV dolāru, 2003. gada septembrī tika filmēts nevis Maķedonijā, bet gan Lielbritānijā, Marokā un Taizemē. Grandiozumu, kas filmā parāda valdnieka Aleksandra vērienu valsts veidošanā, uz kino ekrāniem pasaule sagaidīs 2004. gada 5. novembrī, bet tikmēr kino dzimtene Holivuda vēsta par filmas aktieru dienām un nedienām. Aprunāto skaitā ir visi filmas pirmrindnieki - Kolins Farels, Andželina Džolija, Rosārija Dovsone, Entonijs Hopkinss, Vels Kilmers. Kolins Farels izpelnījies uzmanību kā sliktais zēns, kurš pēdējā laikā nereti tiek manīts, malkojot alu un pīpējot, pa brīdim pieķerts lakstojoties atkal ap citu skaistuli. Pats viņš ir sašutis: „Atraduši slikto zēnu! Ja jums tāds ir nepieciešams - rakstiet par Hitleru, es ārpus filmēšanās nedaudz atpūšos, tas arī viss!” Tikmēr Andželina Džolija, žesta „miers pasaulē” vadīta, ir lielījusies, ka viņa vēlētos veidot daudznacionālu ģimeni, kurā ir adoptēti dažādu valstu bērni. Andželinas ģimenē jau ir viens puikiņš no Kambodžas, par kura adoptēšanu un dažādiem labdarības gājieniem Kambodžas premjerministrs Hun Sens vēlas aktrisei piešķirt Āfrikas valstiņas pilsonību. Rosārija vairāk tiek dzeltenajās slejās par sava šarma panākumiem. Prese joprojām pārliecināta, ka viņai ir bijis neliels romāniņš ar Farelu, ko noliedz viņas oficiālie pārstāvji. Betmena lomas izpildītājs Vals Kilmers savukārt izcēlies ar komentāru par Bredu Pitu, kuram filmas „Troja” uzņemšanā esot nevis īsti, bet gan uzpūsti muskuļi. Jāpiebilst, ka Breds Pits sākotnēji esot bijis iekļauts „Aleksandra” aktieru sarakstā, bet viņa aizņemtības dēļ vārds tiks izsvītrots. Par britu sešdesmitgadnieku Hopkinsu ziņu ir pavisam maz, tik vien pastāstiņš par to, kā viņa bijusī sieva cīnās par sava ekslaulātā tiesībām beidzot saņemt Amerikas pilsonību. Latvijā „Aleksandrs” būs skatāms no 5. novembra, kad notiks minētā pasaules pirmizrāde.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu