Doma laukumā notiks "Zaļās jostas" skolēnu konkursa finālpasākums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Latvijas skolu labāko komandu un Latvijā pazīstamu mākslinieku priekšnesumu koncertu šo piektdien, 4.jūnijā, Doma laukumā noslēgsies "Zaļās jostas" un L&T HOETIKA rīkotās informatīvi izglītojošās kampaņas skolēniem par izlietotā iepakojuma apsaimniekošanas sistēmu noslēguma pasākums. Vienlaikus ar šo pasākumu arī tiek atklātas šā gada Vides dienas.

Jau pēcpusdienā no plkst. 14 ikviens interesents varēs piedalīties akcijā, kuras laikā tiks apgleznota L&T HOETIKA automašīna un sadzīves atkritumu konteineri. Plkst.16 notiks starptautiskās Vides dienas koncerts, kurā uzstāsies Roberts Gobziņš, Ieva Akurātere, Haralds Sīmanis un grupas „Lidojošais paklājs” un „Zaļā vārna”. Plkst.20 ar LR Vides ministra Raimonda Vējoņa uzrunu sāksies skolu kampaņas noslēguma koncerts, kurā Rīgas Imantas vidusskolas, Rīgas 29.vidusskolas, Talsu ģimnāzijas, privātās vidusskolas „Laisma” un Rēzeknes ģimnāzijas komandas uzstāsies uz vienas skatuves ar Lauri Reiniku, "Z-Scars" un fabrikantiem (Chilli, Flame, Ronja, Mikus, Aisha, Floyds). Skolu izglītojoša kampaņa notika no aprīļa līdz jūnijam, tā tika organizēta spēles–konkursa veidā vispārizglītojošo skolu skolēniem no 6. līdz 12. klasei. Projekta ietvaros skolēni tika iepazīstināti ar informatīvo materiālu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas ieviešanas nepieciešamību, dalīti vāca un šķiroja izlietoto iepakojumu, gatavoja atraktīvus, informatīvus priekšnesumus par sadzīves atkritumu šķirošanu kā vienu no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā pret vides piesārņojumu un rakstīja eseju par tēmu „Kas mani pārliecinātu šķirot sadzīves atkritumus ikdienā”. Projekta mērķi bija ieinteresēt jauniešus apgūt informāciju par sadzīves atkritumu dalīto vākšanu, šķirošanu un pārstrādi otreizējās izejvielās un pievērst sabiedrības uzmanību atkritumu dalītās vākšanas pozitīvai ietekmei uz apkārtējās vides tīrību un dabas resursu saglabāšanu. Pusfināls notika 22.-23. maijā Rīgas 3.vidusskolā, kurā skolēni sacentās par iespēju ar saviem priekšnesumiem uzstāties uz Doma laukuma skatuves. Komandas, kas neiekļuva finālā, saņēma veicināšanas balvas no izdevniecības „Zvaigzne ABC” un „Līvu akvaparka”, kā arī īpašos "Zaļās jostas" sertifikātus. Noslēguma pasākumā izdevniecība „Zvaigzne ABC”, „Līvu akvaparks”, „Skaisto skatu aģentūra”, jahta „Andrea”, SIA „Bauskas alus” (bezalkoholiskais iesala dzēriens „Veselība”), tipogrāfija „Krauklītis”, SIA „Stimorol Latvia” un apgāds „LABA” pasniegs īpašas dāvanas skolēniem. Balvu uzvarētājam pasniegs „Zaļā josta”. Kampaņas noslēguma pasākumā L&T HOETIKA apbalvos arī makulatūras/PET pudeļu vākšanā uzvarējušās skolas. Šajā konkursā pirmo vietu ieguva Rīgas 6.vidusskola, otro – Rīgas 46.vidusskola, bet trešo – Mežciema pamatskola.” Visi interesenti aicināti bez maksas piedalīties pasākumā, atbalstīt labākās skolu komandas un tikties ar "Z-Scars" un fabrikantiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu