Bērnu filmu festivālā dalīs "Berimora spilvenus".

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.bērnu filmu festivāla "Kino Oga" noslēguma ceremonijā ceturtdien paziņos žūrijas galvenās balvas "Berimora Lielais spilvens" un skatītāju balvas "Berimora Mazais spilvens" ieguvējus.

Starptautiskā kino centra projektu vadītāja Anna Rozenvalde pastāstīja, ka festivāla galvenās balvas ieguvēju nosaka žūrija, kurā darbojas divpadsmit bērni - jaunākajam ir astoņi, bet vecākajam - četrpadsmit gadu. "Kino ogas" balvu saistība ar vārdu Berimors nav nejauša, jo tieši tā sauc apdāvināto mopšu sugas suni Berimoru, kas skatās kino un ir žūrijas goda priekšsēdētājs. "Berimora Mazā spilvena" ieguvēju nosaka skatītāji, kuri var izteikt savu viedokli par filmām, balsojot pēc katra seansa. Pēdējā festivāla dienā pirmizrādes piedzīvos divas jaunākās Rozes Stiebras animācijas filmas - "Tanzānija" un "Ceļojums". Filmiņu veidošanā piedalījušies mākslinieki Laima Eglīte, Ilze Vītoliņa, Juris Petraškēvics un Dzintra Aulmane. Mūziku ciklam sacerējuši tādi pazīstami komponisti kā Ainars Mielavs, Juris Kulakovs, Ingus Baušķenieks un Mārtiņš Brauns. Filmu pamatā ir dzejnieka Pētera Brūvera dzeja, to veidošanā piedalījušies arī māksliniece Helēna Heinrihsone un mūziķis Roberts Gobziņš, kas filmās ir iedziedājis paša komponētās dziesmas.

Abas divas minūtes garās animācijas filmiņas ir daļa no īsfilmu cikla "Pasaciņas", kas sastāv no muzikālu animācijas īsfilmu sērijas, kuru pamatā ir latviešu folklora vai dzeja bērniem. Pavisam ciklā, kura veidošana turpinās, plānots uzņemt 100 filmu, patlaban ir uzņemtas 22. No Somijas atceļojusi filma "Rollijs" par troļļiem un meža gariem, Astrīdas Lindgrēnes "Ronja - laupītāja meita" nāk no Zviedrijas. No Norvēģijas ir filma "Maja Akmensģīmis" par Maju, kas mīl braukāt ar skrituļslidām un pārzina indiāņu noslēpumus, savukārt filma "Regīna" stāsta par bižainu islandiešu meiteni, kura māk hipnotizēt ar dziedāšanas palīdzību. Filma "Oli Aleksandrs - Tirlī-bum-bum-bum" par kādu populāru palaidni uzņemta Norvēģijā. Bērnu filmu festivālā, kas sākās sestdien, piedalās bērnu spēlfilmas un animācijas filmas no Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Islandes, Norvēģijas un Latvijas. Festivālu organizēja Starptautiskais kino centrs sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomi un ar Rīgas domes, Kultūrkaptāla fonda, Nacionālā kino centra, kā arī Somijas un Norvēģijas vēstniecību Latvijā atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu