"Radiohead" otro gadu pēc kārtas saņem "Q" balvu kā pasaules labākā grupa.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oksfordas grupa "Radiohead" jau otro gadu pēc kārtas saņēmusi britu mūzikas žurnāla "Q" balvu kā labākā grupa pasaulē, sīvā konkurencē pārspējot mūziķus no U2, "Stereophonics", "Oasis" un "Coldplay".

"Coldplay" patlaban ir viena no nedaudzajām britu grupām, kas gūst panākumus arī ASV topu tabulās, un ieguvusi labākā albuma balvu par "A Rush of Blood to the Head". Šo balvu par albumu "Parachutes" grupa ieguva arī pērn. Britu grupa "Oasis" piedzīvojusi vilšanos, jo nesaņēma nevienu balvu, lai gan šogad bija nominēta trim "Q" balvām kategorijās kā šobrīd pasaulē labākā grupa, par labāko singlu un labāko uzstāšanos. "Oasis" par labāko grupu tika atzīta 1996. un 1997.gadā. "Sugababes" saņēma balvu par labāko singlu "Freak Like Me", labākā videoklipa balva tika dziedātājai "Pink" par "Get the Party Started", savukārt par labāko uzstāšanos godalgota tika zviedru grupa "The Hives". Labākā producenta balvu saņēma Mobijs par savu albumu "18". "Nevēlamākais" cilvēks mūzikas industrijā, pēc žurnāla "Q" lasītāju domām, ir "Pop Idol" radītājs Saimons Kovels. Vairumā gadījumu "Q" balvu ieguvējus nosaka žurnāla lasītāju balsojums, bet dažas balvas piešķir "Q" speciālistu grupa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu