Jauns vārds mūzikā: hārdroka apvienība "Maldi"

Grupa izdod patriotisku singlu
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Maldi"
"Maldi" Foto: publicitātes

Pēc vairāku gadu klusēšanas, piecu mūziķu apvienība no Jelgavas, kuras sastāvu veido Mārtiņš Upenieks, Kristaps Baltiņš, Harijs Gūtmanis, Krišjānis Galiņš un Edijs Jurēvics, ar jaunu grupas nosaukumu “Maldi” izdod patriotisku dziesmu “Zemes balss”.

“Dziesmu veltīju savam vecvectēvam, Lāčplēša ordeņa kavalierim Kārlim Graudiņam. Ģimenes lokā dzirdētie stāsti par brīvības kaujām emocionāli uzjundīja vēlmi pateikties viņam un visiem tiem, kas cīnījās un nolieca savas galvas par mūsu dzimtenes – Latvijas - brīvību,” tā komentē dziesmas teksta autors un vokālists Edijs Jurēvics.

“Jebkura skatuves mākslinieka mērķis ir likt skatītajam kaut ko sajust. Gribas atgādināt, ka rokmūzika joprojām ir dzīva, un nekur nepazudīs. Šīs žanrs nav paredzēts visiem un arī netiecas uz to, lai kādam izpatiktu. Es bieži domāju, ka mūzika vispirms ir terapija pašam mūziķim un tikai pēc tam klausītajam. Un tā vien šķiet, ka, ja tas ir svarīgi man, tad to sajutīs vēl kāds,” tā komentē grupas solo ģitārists un mūzikas autors Mārtiņš Upenieks.

Noklausies dziesmu.

Grupas sastāvs un daiļrade tieši alternatīvās mūzikas piekritējiem plašāk pazīstama ar nosaukumu “Blacksmith”, kas savos aktīvās darbības gados bija bieži dzirdama tādās koncertu vietās kā "Depo", "Rock ‘n’ Riga", "Melnā piektdiena", "Fontaine Palace" un "Balerija". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu