Sākas XXVI Dziesmu un XVI Deju svētku skašu maratons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar lieluzvedumu repertuāra apguves skatēm «VEF Kultūras pilī» 23. februārī tiks sākts intensīvākais posms dalībnieku atlasē gaidāmajiem XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, informē svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Skates «VEF Kultūras pilī» norisināsies no 23. februāra plkst.17 līdz 25. februārim. Koru nozares skates sāksies 17. martā Rīgā, savukārt pūtēju orķestru skate notiks 10. martā un 11. martā Ogrē.

Lai informētu par skašu norisi un prasībām, 23. februārī plkst.15 «VEF Kultūras pilī» norisināsies preses konference, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, lieluzveduma «Māras zeme» mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš, noslēguma koncerta «Zvaigžņu ceļā» virsdiriģents Gints Ceplenieks un AS «Wess» padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Oskins.

Kā ziņots, šovasar gaidāmo Dziesmu un deju svētku identifikācijas karšu saņemšanai elektroniski reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no šī gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu