Ēriks Kleptons: «Es kļūstu kurls»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

«Tas ir apbrīnojami, ka vēl aizvien esmu šeit,» jaunajā dokumentālajā filmā «Eric Clapton: Life in 12 Bars» par sevi saka mūziķis Ēriks Kleptons (Eric Clapton).

Filmā britu rokmūzikas meistars atskatās uz savu vētraino uzdzīvi 70. gados, kā arī atklāj, ka šobrīd, būdams jau 72 gadus vecs, cīnās ar veselības problēmām.

«Vienīgā lietas, kas mani tagad satrauc manos septiņdesmit, ir spēja būt prasmīgam,» viņš saka. «Es kļūstu kurls, man ir tinīts*.»

Problēmas ir arī ar Kleptona rokām, jau uz 2016. gada albuma vāka aizmugures redzama fotogrāfija, kurā ekzēmas dēļ Kleptonam rokās ir cimdi bez pirkstu galiem.

Foto: Publicitātes
Foto: Vida Press

«Showtime» producētā filma «Eric Clapton: Life in 12 Bars» tika izrādīta pagājušogad Toronto Starptautiskajā filmu festivālā.

Kleptons atzinis, ka pašam bijis grūti skatīties šo filmu, taču piebildis, ka gala rezultātā filma dod sajūtu, ka «gaisma ir tuneļa galā».

Kā redzams filmas rullītī, lente iesākas ar blūza leģendas B.B.Kinga parādīšanos, kas slavē savu draugu Kleptonu, kā arī ar vairākām personiskā arhīva fotogrāfijām un video.

«Es zināju, ka esmu citādāks, taču nezināju kāpēc,» Kleptons saka rullītī.

Filma stāsta ne tikai par Kleptona revolucionāro ģitāras spēli, bet, kā minēts, pieskarsies arī nepatīkamākiem jautājumiem - nopietnajai atkarībai no alkohola 20 gadu garumā un dēliņa traģiskajai nāvei 1991. gadā.

Filma Amerikas TV tīklā «Showtime» pirmizrādi piedzīvos 10. februārī.

Atgādinām, ka 2013. gadā Kleptons uzstājās Rīgā.

* Tinīts - neparasts troksnis ausīs bez ārēja avota.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu