Klajā nāk čellista Māra Villeruša piemiņai veltīts disks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aivars Krastiņš

Pateicoties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un izdevniecības «Musica Blatica» atbalstam tapis izcilā latviešu čellista Māra Villeruša piemiņai veltīts disks, informē izdevniecības komunikāciju speciāliste Sabīne Branta.

Diska tapšanā piedalījās Māra Villeruša skolniece un jaunajā čelliste Dace Zālīte, kā arī pianists Mārtiņš Zilberts. Mūziķu izpildījumā diskā ieskaņotas Johannesa Brāmsa Otrā sonāte čellam un klavierēm Sezāra Franka Sonāte Lamažorā, kā arī Māra Villeruša komponētā Etīde - skice «Pēc Paganīni motīviem» čellam.

Ieraksts veidots kā mākslinieku veltījums Māra Villeruša piemiņai.

16. janvārī plkst.17 Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē notiks diska atvēršanas svētki. Pirms diska prezentācijas notiks arī Sandras Ņedzveckas veidotās grāmatas «Dziesmas čellam. Māris Villerušs» atvēršanas svētki.

Pēc Brantas paustā, diska un grāmatas atvēršanas svētkos klausītājus priecēs gan Zālīte un Zilberts, gan arī vijolnieks Juris Švolkovskis un pianiste Ilze Dzērve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu