Vinils un tā aksesuāri drīz atkal varētu kļūt par miljardu industriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pirms desmit gadiem reti kurš prognozēja, ka vinilplašu un vinila aksesuāru (atskaņotāju u.tml.) popularitāte sasniegs 80. gadu līmeni, taču tendences rāda, ka jau pavisam drīz, iespējams, šogad, vinila industrija varētu atkal kļūt par miljarda dolāru industriju.

Saskaņā ar skaņuplašu uzņēmuma «The Vinyl Factory» publicētajiem datiem, kas balstās uz biznesa konsultāciju kompānijas «Deloitte LLP» pētījuma, kas publicēts izdevumā «The Financial Times», vinils turpina strauji atdzimt, un pieprasījums pēc tā ir ļoti liels.

Ne velti arī Latvijā šogad tiek plānots atvērt jaunu vinilplašu ražotni.

ASV pārdoto vinilplašu apjoms 2016. gadā audzis par 26%, vienlaikus citu nesēju fizisko albumu apjoms turpina samazināties. Cilvēki arvien biežāk izmanto mūzikas straumēšanas servisus.

Šogad tiek prognozēts, ka skaņuplašu kāpums atkal būs mērāms ar divciparu skaitli, sasniedzot 40 miljonu vienību. Šis skaitlis kopā ar vinila aksesuāru tirdzniecību varētu kopumā sasniegt vienu miljardu dolāru, kas pēdējo reizi fiksēts tikai tālajos 80. gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu