Dzintaru koncertzālē koncerts «Kamermūzikas pērles»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar plkst.19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 13.«Kremerata Baltica» festivāls piedāvās koncertu «Kamermūzikas pērles», informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka. Šī vakara koncertā izskanēs vairāki Latvijā reti dzirdēti opusi un daži pirmatskaņojumi.

Orķestra «Kremerata Baltica» solistiem pievienosies viens no spožākajiem un virtuozākajiem savas paaudzes klarnetistiem, slovēņu mūziķis Mate Bekavačs, kurš vienlīdz spilgti talantu izpaudis kā baroka un klasicisma laika repertuārā, tā arī mūsdienu komponistu sacerējumos, klezmeru mūzikā un pat džezā. Bekavača meistarību būs iespēja novērtēt Džordžes Enesku «Dziedājumos rumāņu noskaņās», kas oriģināli komponēti vijolei un klavierēm.

Ar jaunu opusu šajā programmā iepazīstinās otrs XIII «Kremerata Baltica» festivāla rezidējošais komponists - Georgs Pelēcis, savukārt Pētera Vaska «Klusuma auglis», kas oriģinālā rakstīts jauktam korim un klavierēm, nu pārtapis versijā stīgu kvartetam un klavierēm, ko piedāvās viens no «Kremerata Baltica» ansambļiem - «Quatro Baltica».

Divu izvērstāku orķestra ansambļu sniegumā izskanēs 20.gadsimta krievu klasiķa Dmitrija Šostakoviča kameransamblis un apdāvinātā somu pianista un komponista Olli Mustonena Nonets versijā stīgu orķestrim, ko vadīs talantīgais lietuviešu diriģents, Imanta Kokara 1.starptautiskā kordiriģentu konkursa laureāts Martīns Staķonis.

Savukārt Gidona Krēmera, Klāras Jumi Kangas, Pētera Trasuna un Ģiedres Dirvanauskaites veidotā kvarteta ansambli kuplinās klarnetista Mates Bekavača skanīgais instruments, kam visai būtisku lomu savās «Ceļojumu atmiņās» atvēlējis Latvijā mazpazīstamais amerikāņu kino komponists, diriģents un mūziķis Bernards Hermanis, vēstīja Pučka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu