Sidnejas operā varēs šad un tad arī pārnakšņot

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAEED KHAN / AFP

Sidnejas opera paziņojusi par ieceri vairākas reizes gadā ļaut viesiem pavadīt nakti populārajā tūrisma galamērķī. «Opera cer pievienoties vairākām citām kultūras institūcijām un skatuves mākslas centriem, kas piedāvā nakšņošanas iespēju,» ceturtdien paziņoja operas pārstāvis.

Sidnejas opera ir starp Austrālijas slavenākajām un atpazīstamākajām ēkām.

Opera iesniegusi Jaundienvidvelsas valdībai plānu, ka vienreiz gadā operā uz divām naktīm varētu izmitināt simts viesu, kā arī piecas reizes gadā operā divas naktis varētu pavadīt vēl pa pieciem cilvēkiem katrā reizē.

Viesi varēs palikt koncertzālēs un gaiteņos.

«Atjaunojot operu nākamajām paaudzēm, mēs vienmēr apsveram jaunus veidus, kādos apmeklētāji var piedzīvot un iepazīt šo meistardarbu no ārpuses un iekšpuses. Mēs piedāvājam arvien plašāku un dziļāku piedzīvojumu,» norāda operas pārstāvis.

Augustā Sidnejas opera paziņoja, ka nākamgad tiks sākta atjaunošana, kas izmaksās 150 miljonus ASV dolāru (135 miljonus eiro). Atjaunošana ilgs sešus gadus.

Ik gadu Sidnejas operu apmeklē aptuveni 8,2 miljoni cilvēku. Tas ir Austrālijas iecienītākais tūrisma objekts.

Opera tika atklāta 1973. gadā. Ik gadu tā Jaundienvidvelsas ekonomikā ienes vairāk nekā 775 miljonus Austrālijas dolāru (530 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu