Pieci pārdotākie albumi Lielbritānijā pēdējos 60 gados

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Topu veidotāji «Official Charts Company», atzīmējot albumu topa 60 gadu jubileju, nosaukuši 60 pārdotākos albumus Lielbritānijā. Tiesa, pirmajā un otrajā vietā ierindojušies nevis studijas albumi, bet gan izlases. Lūk, piecnieks. Atgādinām, ka pirmais albumu tops tika publicēts 1956. gada 22. jūlijā, un tad pirmo vietu ieņēma Frenka Sinatras skaņuplate «Songs For Swingin' Lovers».

 
Oasis
Oasis Foto: Publicitātes foto

5. Oasis «(What's the Story) Morning Glory?»

5. vietā «Oasis» 1995. gada albums «(What's the Story) Morning Glory?». Tas Lielbritānijā pārdots 4,7 miljonos eksemplāru. Tajā atrodamas tādas klasiskas 90. gadu britpopa himnas kā «Wonderwall» un «Don't Look Back in Anger».

 
Foto: Scanpix/Reuters

4. Adele «21

Par spīti tam, ka dziedātājas Adeles albumu «21» laida klajā tikai 2011. gadā, tas jau ir sasniedzis ceturto topa vietu, bet viņas nākamais albums «25» tikai septiņus mēnešus pēc tā klajā laišanas 2015. gada novembrī sarakstā atrodas jau 27. vietā. «25» apsteidzis grupas «Oasis» pirms 18 gadiem klajā laisto ierakstu kā visātrāk pārdotais albums. Tā pirmajā pārdošanas nedēļā «25» pārdeva 800 000 eksemplāru, salīdzinot ar 1997. gada «Oasis» trešo albumu, kuru pirmajā nedēļā nopirka 650 000 eksemplāru.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

3. The Beatles «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band»

«The Beatles» 1967. gada albums «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» kļuvis par pārdotāko studijas ierakstu, kas pārdots 5,1 miljonā eksemplāru.

 
Foto: Wikipedia.org

2. ABBA «Gold - Greatest Hits»

2. vietā grupas «ABBA» 1992. gada lielāko hitu izlase, kas ir pārdota 5,2 miljonos eksemplāru.

 
Queen
Queen Foto: Publicitātes foto

1. Queen «Greatest Hits»

Par visu laiku pārdotāko albumu Lielbritānijā pasludināta grupas «Queen» 1981. gada lielāko grāvēju izlase. Grupas «Queen» lielāko hitu izlase pārdota 6,1 miljonā eksemplāru, tādējādi tas kļuvis par vienīgo albumu Lielbritānijā, kas pārsniedzis 6 miljonu atzīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu