Noslēgsies ierakstu iesniegšana Latvijas metālmūzikas Gada balvai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

31. decembrī, noslēgsies ierakstu iesniegšana Latvijas metālmūzikas Gada balvai, informēja balvas organizatoru pārstāvis Valdis Bērzvads. Balvai iespējams pieteikt jebkuru 2014. gadā iznākušu smagās mūzikas ierakstu tādos žanros kā metāls, hārdkors, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkurā to hibrīdā.

Balvai tiek nominēti visi iesniegtie smagās mūzikas žanru ieraksti, savukārt uzvarētāji nominācijās tiek noskaidroti tautas balsojumā. Tradicionāli balva ik gadu tiek pasniegta tādās kategorijās kā labākais albums, labākā koncertgrupa, izcilākā debija, labākais vokāls, cienījamākais instrumentālists, kā arī gada labākā grupa kopumā. Tiek arī pasniegta balva par mūža ieguldījumu Latvijas metālmūzikas attīstībā. Pēc internetbalsojuma noslēgšanās tā rezultātus pārbauda žūrija, kuras sastāvā ir smagās mūzikas lietās pieredzējuši cilvēki - mūziķi, apskatnieki, koncertu organizatori utt. Viņu uzdevums ir atrast un neitralizēt negodīgas balsošanas kampaņas, jo iepriekšējos gados tādas ir konstatētas gandrīz katrā konkursā, paskaidroja Bērzvads.

Ieraksti balvai jāsūta pa pastu uz Vecrīgas mūzikas veikalu «Randoms» Kaļķu ielā 4. Pretendentiem nav jāmaksā nekāda dalības maksa, vien jāiesniedz viens LP, EP, dziesmu kompilācijas vai izlases diska, plates, DVD vai cita formāta eksemplārs. Ja konkrētais ieraksts izdots tikai digitālajā formātā, to var iesniegt elektroniski.

Par balsošanas sākumu tiks paziņots janvāra pirmajā nedēļā, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija notiks 16. janvārī klubā «Melnā piektdiena». Pasākumā uzstāsies tādas grupas kā «Diseim», «Preternatural», «Green Novice» un «Mūžamežs».

Pērn titulu «Gada grupa» ieguva «Rūsa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu