Ivo Fomins izdod Ziemassvētku albumu latviešu valodā (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais Ivo Fomina dziesmu albums, iespējams, ir ne vien visroķīgākais Ziemassvētku albums Latvijas vēsturē, bet tam dots arī viens no garākajiem nosaukumiem – "Mamma man pagājušajos Ziemassvētkos uzdāvināja ģitāru, un es sākumā nezināju, ko ar to iesākt, bet tad iemācījos pāris labus un gruntīgus hārdroka akordus, un tagad jūs varat paklausīties, kas no tā visa sanācis…"

Pasaulē šādas "roķīgi" ierakstītas Ziemassvētku dziesmas nav jaunums. To veiksmīgi darījuši gan Billijs Aidols, Brūss Springstīns un Kīts Ričardss, gan grupas "Guns N’ Roses" un "Twisted Sisters" un daudzi citi. Latvijā piemēru līdz šim nav bijis daudz, taču šobrīd šo nišu aizpildījis Ivo Fomins, kurš pats uzskata, ka beidzot viņa ierakstu studija "FM Studio " ir sasniegusi tādu tehnisko līmeni, lai to izdarītu ne sliktāk par saviem Rietumu rokenrola brāļiem un māsām.

Albumu producējis Ivo kopā ar savas grupas ģitāristu Robertu Dinteru un skaņu producentu Egilu Mežu. Tajā apkopotas pazīstamas Ziemassvētku dziesmas latviskotās versijās un tikai viena, pati pēdējā, ir lēna. Viss pārējais – īsts Ziemassvētku rokenrols!

Albumā latviski skan gan pazīstamie amerikāņu un britu autoru grāvēji "Blue Christmas", "Another Rock n'' Roll Christmas", "Silver Bells", "Winter Woderland" un „Jingle Bell Rock", gan nu jau tradicionālie "Jingle Bells" un mūsu pašu Līvu dziesmas "Eglīte" jaunā versija.

Ivo Fomins: "Tas bija jauns izaicinājums, bet godīgi varu teikt, ka mums viss ir izdevies pat necerēti labi. Grupas džekiem, studijā strādājot ar šīm dziesmām, radās īsts azarts, un viss notika vienā elpas vilcienā. Vēlreiz un vēlreiz klausoties ierakstus, saprotu, ka šoreiz mums izdevies kas īpašs. Bija jau arī nedaudz bail, ko teiks latviešu klausītājs, kurš pieradis Ziemassvētkos klausīties kaut ko mierīgu un mērenu. Bet ir 2008.gads, un Ziemassvētku laikā notiek daudz jautru pasākumu un ballīšu, kur šīs dziesmas iederēsies itin labi. Ziemassvētki, tas ir priecīgs brīdis, tāpēc nevajag skumt, vajag klausīties rokenrolu un dziedāt un dejot!"

Albumā iekļautās dziesmas

1. Zvaniņš skan

2. Cik lēni snieg

3. Gaišie Ziemassvētki

4. Ziemassvētku koks

5. Jautrie Ziemassvētki

6. Reizi gadā ziema nāk

7. Sidraba zvani

8. Ziemas nakts

9. Zvani skan

10. Eglīte

11. Uz tikšanos

12.

Albuma Mp3 iespējams lejupielādēt portālā Doremi.lv

Ivo Fomins šogad izdeva savu labāko dziesmu krājumu CD "Labākās dziesmas"

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu