Islandieši. Starp ledājiem un lavu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. decembrī plkst. 18.00 Ziemeļu Ministru padomes biroja telpās Rīgā, Marijas ielā 13/3 notiks fotoalbuma “Islandieši. Starp ledājiem un lavu” atvēršanas svētki.

Apgādā „Valters un Rapa” klajā nākusi fotogrāfa un žurnālista Kaspara Gobas un žurnālistes Ievas Puķes grāmata „Islandieši. Starp ledājiem un lavu”.

Autori vairākkārt mērojuši 1400 km garo ceļu apkārt Islandei, šķērsojuši augstkalnu rajonus ar kalnu grēdām un vulkāniem iekšzemē, ar lidmašīnu riņķojuši virs ledājiem, lagūnām un Islandei piederošajām salām Atlantijas okeānā, apciemojuši mazus zvejnieku ciematus un vientuļas fermas nomaļos fjordos.

Grāmatā Islandes unikālo neskartās dabas ainavu atainojums mijas ar ceļā satikto cilvēku portretiem un dzīvesstāstiem, atklājot islandiešu seno pagātni un mūsdienas. Materiāli grāmatai vākti laikā no 1998. gada līdz 2003. gadam.

Ar SIA Nordic Partners gādību 400 grāmatas eksemplāru tiks dāvināti Latvijas skolām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu