Pūtēju orķestris "Rīga" piedalīsies Rīgas Ziemassvētku koncertos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā pazīstamas dziesmas jaunos aranžējumos izpildīs profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", informē orķestra direktore Ilona Breģe.

Orķestra uzstāšanās paredzēta koncerta otrajā daļā ar solistiem Amandu Bašmakovu, Daumantu Kalniņu, Paulu Putniņu, Juri Vizbuli, kā arī "Swedbank" kori un diriģentu Andri Pogu.

Rīgas Ziemassvētku koncertā labi zināmās melodijas - angļu dziesmas "We Wish You a Merry Christmas" un "Kas ir šis bērns", tāpat kā vācu "Ak, eglīte" - tiks atskaņotas jaunās, Šveicē aranžētās versijās solistiem, korim un orķestrim.

Spiričuels "Ej, stāsti kalnos, lejās" būs senākā no amerikāņu Ziemassvētku dziesmām, kas skanēs Rīgas Ziemassvētku koncertā. Līdzās tai būs dzirdama Ērvinga Berlina "White Christmas", ko koncertā dziedās Vizbulis.

Amerikāņu džeza dziedātāja Mela Tormes un komponista Roberta Velsa "Christmas Song" savu ceļu pie klausītājiem sāka 1946. gadā trio "Nat King Cole" ierakstā. Dziesmai bijuši vairāki nosaukumi: gan "Merry Christmas to You", kas cēlies no teksta pēdējām rindām, gan "Chestnuts Roasting on an Open Fire", kas ir dziesmas sākumā. Koncertam poētisko "Christmas Song" ir sagatavojis Putniņš un "Swedbank" koris.

Vēl būs iemīļotais Ziemeļbriedis Rūdolfs, kuru ar dziesmu "Rudolph, The Red Nosed Reindeer" 1949. gadā nemirstīgu darījis komponists Džonijs Marks. Lai stāstu par Ziemeļbriedi Rūdolfu būtu interesanti klausīties gan lieliem, gan maziem, izveidots jauns trio, kurā ietilpst Bašmakova, Vizbulis un Kalniņš.

Dziesma "I Believe I Can Fly" ir sacerēta 1996. gadā, tās autors ir grupas "R&B" solists Roberts Kellijs. Dziesma ir izdota 1998. gadā albumā "R", un tā ieguvusi trīs "Grammy" balvas. Kalniņam šīs dziesmas atskaņojums Rīgā būs gan izaicinājums, gan savu spēju apliecinājums vienlaikus, piebilst Breģe.

Uzstāšanās noslēgsies ar grupas "ABBA" solistu Benija Andersona and Bjorna Ulvaeusa dziesmu "Happy New Year", kas izdota "ABBA" albumā "Super Trouper" 1980. gadā.

Rīgas Ziemassvētku koncerti

Jau ziņots, ka 25.decembrī un 26.decembrī Rīgā, Ķīpsalas hallē, notiks tradicionālie Rīgas Ziemassvētku koncerti.

Koncerta pirmajā daļā skanēs pasaules klasikas pērles - Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Fridriha Hendeļa, Antonio Vivaldi, Franča Šūberta un citu komponistu Ziemassvētku laika mūzika, savukārt koncerta otrā daļa būs atvēlēta pazīstamām Ziemassvētku dziesmām, tādām kā "White Christmas", "Rudolph the Red-Nosed Reindeer", "The Little Drummer Boy" un citām mūsdienīgos aranžējumos un vēl nedzirdētā izpildījumā.

Koncertos piedalīsies dažādas mūziklu zvaigznes - Londonā studējošais Juris Vizbulis, viesis no Lielbritānijas - Pauls Putniņš, Latvijas Nacionālās operas solisti Liene Kinča, Viesturs Jansons, jaunais, talantīgais mūziķis Daumants Kalniņš un jaunā dziedātāja Amanda Bašmakova, kā arī "Kremerata Baltica" pirmā vijole Eva Bindere, pasaules atzinību guvušais Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Andra Pogas vadībā, profesionālais pūtēju orķestris "Rīga", kamerorķestris "Konsonanse" un arī starptautisku atzinību guvušais "Swedbank" jauktais koris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu