BBC atklāj, kādu mūziku klausīsimies 2012.gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pirmdien publicēts ikgadējais britu raidsabiedrības BBC jauno talantu topa (Sound Of 2012 Top 10) garais pretendentu saraksts, kurā vairāk nekā 150 vadošie Lielbritānijas mūzikas kritiķi un industrijas darboņi prognozē nākamā gada uzlecošās zvaigznes.

Blakus mazpazīstamiem vārdiem garajā sarakstā iekļauti arī mākslinieki, kas jau guvuši zināmu ievērību. "BBC Sound of 2012" sarakstā iekļauts nule piecām "Grammy" balvām nominētais elektroniskās mūzikas producents Sonijs Mūrs (Sonny Moore) jeb "Skrillex", kas sadarbojies ar grupu "Korn".

First Of The Year (Equinox) by Skrillex

Sarakstā atrodama arī Hārlemas hiphopa jaunā zvaigzne Azīlija Benksa (Azealia Banks), kuru pagājušomēnes britu mūzikas žurnāls NME kronēja par stilīgāko personu mūzikā.

Kā arī Losandželosas hiphopa grupējuma "Odd Future" (OFWGKTA - Odd Future Wolf Gang Kill Them All) dalībnieks Frenks Oušens (Frank Ocean), kas sadarbojies ar Jay-Z un Kanji Vestu (Kanye West) jaunajā reperu projektā "Watch the Throne".

Interesanti, ka viens no minētajiem vārdiem - britu indie apvienība "Dry The River" šovasar uzstājās šās vasaras Salacgrīvas festivālā "Positivus".

"Sound Of 2012" uzvarētājs tiks paziņots 2012.gada pirmajās dienās.

Atgādinām, ka pagājušogad šajā aptaujā uzvarēja 23 gadus vecā mūziķe, īstajā vārdā Džesika Korniša jeb "Jessie J", bet 2010.gadā, pēc ekspertu domām, vislielākie panākumi bija jāgūst dziedātājai Elijai Goldingai (Ellie Goulding).

BBC Sound of 2012

A$ap Rocky
Azealia Banks
Dot Rotten
Dry The River
Flux Pavillion
Frank Ocean
Friends
Jamie N Commons
Lianne La Havas
Michael Kiwanuka
Niki & The Dove
Ren Havrieu
Skrillex
Spector
Stooshe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu