Meldra Londonā jau nodibinājusi savu grupu (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā otrdienā Meldra pārcēlās uz dzīvi Londonā, Gilfordā. Ne jau peļņas nolūkos, bet gan lai mācītos, turklāt visai prestižā augstskolā.

Marko Mendosas padomi

Tagad Meldra ir pilntiesīga Mūsdienu modernās mūzikas augstskolas — "The Academy of Contemporary Music" — 2. kursa studente ģitāras klasē. Jā, jā, izrādās mūsu pašu Meldra jau uzkrājusi tik lielu pieredzi, muzicējot kopā ar tēti Janku jeb Johnny Salamander, ka meiteni bez vārda runas uzņēma uzreiz 2. kursā. Tas nozīmē, ka Meldrai svešzemes mācībiestādē četru gadu vietā būs jāpavada trīs gadi, tā ietaupot arī naudiņu — aptuveni trīs tūkstošus britu mārciņu [tikpat daudz arī latu]. Tieši tāda ir gada maksa minētajā augstskolā plus vēl aptuveni 300 latu par mācību materiāliem.

To, ka augstskola tiešām ir prestiža un ka tā rūpējas par saviem audzēkņiem, pierāda arī kāds fakts?— jau pirmajā skolas dienā Meldras klasē vieslektora statusā ciemojās pazīstamais basģitārists Marko Mendosa [savulaik viņš muzicējis kopā ar grupu "Whitesnake", Oziju Osbornu un daudziem citiem ne mazāk pazīstamiem mūziķiem un grupām — S. R.]. Un studentiem par to nebija jāmaksā ne graša. Tāpat studentiem ir iespēja divas reizes nedēļā spēlēt augstskolai piederošajā elektriskās mūzikas teātrī, kā arī katru semestri viņiem jānospēlē viens koncerts. "Tā ka, ja tu labi mācies, tevi noteikti ievēros," teic Meldras vecāki Dace un Jānis jeb, kā viņus dēvē Meldra, — Dačele un Janka, kas nule kā atgriezušies no Gilfordas.

Uzdāvina melleņu lāci

Janka pie meitas viesojās veselu nedēļu, savukārt Dačele uz Londonu devās sestdien, 23. septembrī,?— dienā, kad viņai apritēja 40!

"Jubileju nosvinējām riktīgā rokeru stilā — "Hardrock Cafe", turklāt Meldra man sagādāja pārsteigumu: viņa tā blēdīgi pateica oficiantam: "Manai mammai šodien dzimšanas diena." Viņš pavaicāja manu vārdu un aizgāja. Paēdām, pasūtījām kafiju, bet oficiants atnesa ļoti lielu trauku ar saldējumu, kurā iesprausta viena svece. Visi kafejnīcas apmeklētāji dziedāja man "Happy Birthday…", bet man bija jākāpj ar kājām uz krēsla un jānopūš tā lielā svece," priecīgi stāsta Dace. "Janka vēl man nopirka tumši sarkanas rozes — tādas kā man patīk, un Meldra uzdāvināja lāci ar lillīgi rozīgu krekliņu, uz kura rakstīts "I Love You". Nosaucu to par melleņu lāci." Šīs gan nebūt nebija vienīgās dāvanas, ko Dace pārveda mājās. Londonā līdz oktobrim notiek Modiljāni izstāde. Tā kā šis gleznotājs ir viens no Daces mīļākajiem māksliniekiem, Janka savai sieviņai uzdāvināja lielo Modiljāni grāmatu.

"Īstenībā gāja forši, lai gan ik pa brīdim nāca raudiens," joprojām sarunas laikā ik pa brīdim slaukot acis, noteic Janka. Un tomēr, par spīti skumjām, meitai aizbraucot, abi Meldras vecāki ir priecīgi gan par sestdien notikušajām svinībām, gan viņas dažu dienu laikā gūtajiem panākumiem — Meldra ar saviem mājas biedriem, kas ir minētās augstskolas vecāko kursu studenti, jau nodibinājusi grupu, ar kuru pirmo reizi uz skatuves kāps jau jaunnedēļ.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu