Operā notiks Edvardam Grīgam veltīts koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

6.decembrī plkst.19 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē notiks norvēģu komponistam Edvardam Grīgam veltīts koncerts, informēja "Rain project" producents Reinis Druvietis.

Koncertā "Norvēģu kamermūzikas vakars - Edvards Grīgs" piedalīsies uzlecošā operas zvaigzne Dana Bramane, komponists un pianists Pēteris Plakidis, čellists Ivars Bezprozvanovs, vijolnieks Leonards Antoņevičs un virtuozā pianiste, "Yamaha" 9.Starptautiskā koncertmeistaru konkursa Birmingemā uzvarētāja Agnese Egliņa.

Operas Beletāžas zāles salona stila atmosfērā klausītājiem būs iespēja izbaudīt gan Grīga radītās dziesmas, gan skaņdarbus instrumentāliem duetiem un trio. Koncertā skanēs "Sonāte čellam un klavierēm a-moll op. 36", kuru komponists veltījis savam brālim Janam, kā arī populārā "Sonāte vijolei un klavierēm Nr. 3 c-moll op. 45", kas arī pašam autoram bijusi viena no mīļākajām kompozīcijām.

Bramane, 2009.gada BBC konkursa "Cardiff singer of the world" fināliste, koncertā priecēs ar četrām dziesmām no cikla "Zvejniece" - op.21 ar Bjernsteina Bjernsona dzeju, kā arī atskaņos klausītāju iemīļoto Solveigas dziesmu no mūzikas H.Ibsena lugai "Pērs Gints" - op.23 Nr. 26, kuras apguvē dziedātāja papildinājusies pie vokālajiem pedagogiem Norvēģijā.

Īpašs pārsteigums būs "Andante con moto" pirmatskaņojums Latvijā no meistara nepabeigtā klavieru trio c-moll. 1878.gada 10.septembrī Grīgs savam dāņu draugam par klavieru trio rakstīja:

"Tagad es gribu sākt jaunu kamermūzikas skaņdarbu. Es domāju, tādā veidā es sevi no jauna atradīšu."

Nepabeigtais opuss plašākai sabiedrībai ilgu laiku bija noslēpums, jo netika publicēts teju simts gadus, līdz 1978.gadā to iekļāva 9.Grīga kopoto darbu sējumā.

Koncertu rīko producentu apvienība "Rain project" sadarbībā ar Norvēģijas Karalistes vēstniecību.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu