Oslo nozagta vēl viena Edvarda Munka litogrāfija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēl jūnijā Oslo nozagta izcilā ekspresionisma mākslinieka Edvarda Munka radīta litogrāfija, kuras vērtību lēš 300 000 eiro (231 000 latu) lielu, trešdien pavēstīja Norvēģijas policisti.

Ar šo paziņojumu policisti nāk klajā tikai dažas dienas pēc tam, kad tika paziņots par citas Munka radītas litogrāfijas zādzību.

Melnbaltā litogrāfija "Loesrivelsen II" ("Atšķiršanās II"), kurā attēloti vīrietis un sieviete, kas viens otram pagriezuši muguru, no Oslo galerijas pazudusi darbu pārvietošanas laikā.

"Patlaban mums nav aizdomās turamā," atzina Oslo policijas organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas vadītājs Džons Rodžers Lunds.

Līdz šim par darba pazušanu tika klusēts, un tā nākusi gaismā tikai pēc tam, kad raidsabiedrības NRK līdzstrādnieki pamanīja, ka "Loesrivelsen II" figurē Interpola meklēšanā izsludināto mākslas darbu sarakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu