Roberts Velss, Liepājas Simfoniskais orķestris un draugi (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2007. gada 12. un 13. oktobrī ar jaunu koncertprogrammu “Symphony and Rock – Blue Jeans” Rīgā ieradīsies zviedru pianists, komponists un dziedātājs Roberts Velss (Robert Wells), lai kopā ar atraktīvo Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Imanta Rešņa vadībā Ķīpsalas hallē sniegtu neaizmirstamu muzikālu šovu.

Koncerta viesu vidū būs amerikāņu dziedātāja, Tīnas Tērneres un Reja Čārlza bekvokāliste Žizele Džeksone (Gisele Jackson), vokālais ansamblis “Vocalletes” no Zviedrijas, dziedātājs, komponists un ģitārists Geirs Ronings (Geir Rönning) no Somijas, kā arī pašmāju viesi – Johnny Salamander & Meldra. Koncertā piedalīsies arī Roberta Velsa pavadošā rokgrupa un skatītāju priekam dejos šovbalets “Exelent”.

Koncerta “Symphony and Rock – Blue Jeans” programmā skanēs pasaulē pazīstami nopietnās un populārās mūzikas aranžējumi – sākot no L. van Bēthovena un V. A. Mocarta līdz pat “ABBA” un “Queen”. Visiem koncerta dalībniekiem piemītošā atraktivitāte, kā arī pazīstamu nopietnās un popmūzikas skaņdarbu modernais traktējums un īpašais izpildījums sniegs klausītājiem plašu emocionālo baudījumu.

Roberts Velss, kuru Latvijas prese nodēvējusi par Zviedrijas Raimondu Paulu, uz koncertu “Symphony and Rock – Blue Jeans” apmeklētājus aicina ierasties džinsos, jo uzskata, ka šis brīvais apģērbs, līdzīgi kā viņa koncerti, lieliski nojauc robežas starp klasiku un roku.

Roberts Velss pasaules atzinību guvis kā pianists, komponists, dziedātājs un lielisks šovu radītājs. R. Velss ir slavens ar savu vienreizīgo mūzikas stilu kombināciju – rokenrola, bugi-vugi un klasikas sajaukumu, kas ir pamatā viņa koncertu sērijai “Rhapsody in Rock”. Ar šo šovu, kas 15 gadu laikā piedzīvojis dažādas izmaiņas, Velss ar milzīgiem panākumiem koncertējis Ķīnā, Krievijā, Austrālijā, Japānā, Vācijā, Skandināvijā, Lielbritānijā, tai skaitā slavenajā “Royal Albert Hall” u. c. “Rhapsody in Rock” 2005. gadā Zviedrijā tika nominēts kā gada labākais notikums (best public event). Šovasar Skandināvijā, Lielbritānijā un Ķīnā Roberta Velsa šovs tika veidots Holivudas grāvējfilmas “Karību jūras pirāti” stilā, katrā koncertā pulcējot desmitiem tūkstošu cilvēku.

Viņa muzikālie šovi pārraidīti daudzās TV kompānijās, tai skaitā ASV, kur šovu vērojuši miljoniem cilvēku, un Ķīnas Valsts televīzijā, kur to noskatījušies vairāk nekā 600 miljoni TV skatītāju.

Velsa muzikālais sniegums iemūžināts daudzos CD un DVD, kas kļuvuši par īstiem bestselleriem, autoram iegūstot vairākus Zelta un Platīna diskus.

Uz koncertu Rīgā Roberts Velss ieradīsies no Amerikas, kur pirmo reizi tiks izpildīta jaunā koncertprogramma – “Symphony and Rock – Blue Jeans”.

Ar Liepājas Simfonisko orķestri Roberts Velss veiksmīgi sadarbojas jau kopš 1999. gada.

Paralēli aktīvai koncertdarbībai R. Velss komponē mūziku 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu