Šonedēļ Rīgā pasaules mūzikas festivāls "Porta"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 15.septembra līdz 16.septembrim Rīgā norisināsies septītais starptautiskais pasaules mūzikas festivāls, kas šogad ieguvis nosaukumu "Porta".

Mūzikas festivāls "Porta" tiks atklāts 15.septembrī Rīgas Pasaules tirdzniecības centrā Elizabetes ielā 2 ar Valta Pūces jaunās programmas "šaizemē@taizemē" un tā albuma prezentāciju.

Apsiņa norādīja, ka programmas "šaizemē@taizemē" pamatā ir folkloras ekspedīcijās vākti tautas mūzikas materiāli, kas daļēji pārņemti no programmas "Danco Dievis", kuru 90.gadu sākumā veidoja grupa "Iļģi".

Jaunajā projektā "šaizemē@taizemē" iesaistīti mūziķi gan no akadēmiskās mūzikas vides, gan lietpratēji tautas mūzikā.

Rīgas Pasaules tirdzniecības centrā pirmo reizi Latvijā uzstāsies atraktīvais poļu akordeonistu ansamblis "Motion Trio", kas dibināts 1996.gadā. Grupas radītā mūzika bagātināta ar dažādiem mūzikas žanru elementiem - ar roku, džezu un klasiku, kas atraktīvā izpildījumā maina vispārējos priekšstatus par akordeona plašajām iespējām.

Festivālā piedalīsies arī ansamblis "Ay - Kherel", grupa "Auļi", "Dzelzs vilks", Nils Īle un Denisa Paškevica ziemeļvalstu "etno jazz" projekts "Rull’s Royce going North".

16. septembrī "Porta" piedāvās koncertus Stacijas laukumā, kur muzicēs mūsdienu tautas mūzikas grupas un mūziķi no Latvijas, Polijas, Norvēģijas, Igaunijas un Tuvas.

Koncertā piedalīsies ansamblis "Ay - Kherel", "Lidojošais paklājs", "Dzelzs vilks", "Auļi" un citi mākslinieki.

Starptautisko mūzikas festivālu "Porta" organizē biedrība "Pasaules mūzika".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu